Zanimljivosti

Među “apostolima” veći broj sportaša

Među "apostolima" veći broj sportaša

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić na Veliki je četvrtak u Katedrali predvodio Misu večere Gospodnje s obredom pranja nogu 'apostolima'.

Među ovogodišnjim 'apostolima' veći je broj sportaša, a predstavljajući ih katedralni župnik don Sanko Lasić istaknuo je kako je time i Crkva željela odati im priznanje za sve dobro što oni čine u lokalnoj zajednici, ali i u svijetu.

Za ovogodišnje 'apostole su izabrani dubrovački paraolimpijac Mihovil Španja, braća vaterpolist i rukometaš Andro i Nikša Bušlje, vaterpolist Paulo Obradović, judaš Leo Bulić, tajnik Dubrovačkog saveza sportova Alen Bošković, ravnatelj Dubrovačke privatne gimnazije Tomislav Franušić, obrtnik i ovogodišnji festanjul Stjepo Aksić, pomorac i prošlogodišnji festanjul Vlaho Kulušić, članovi Bratstva Presvetog Sakramenta pri katedrali Ivan Dugandžić i Mišo Lazarević, te Ivan Crnjac, predstavnik katedralne župe.

Kako donosi Ika.hr, biskup Uzinić u homiliji je govorio o euharistiji ustanovljenoj na blagdan Velikog četvrtka, a razlog njezinog nastanka je ljubav.

Život i smrt druge božanske osobe koja se utjelovila u Isusu Kristu, mogu se razumjeti samo u kontekstu ovog govora o ljubavi, rekao je biskup, dodavši kako je to veliko otajstvo koje pravilno mogu shvatiti samo oni koji se – potaknuti tom Božjom ljubavlju jer Bog je prije ljubio nas – sami nauče davati u ljubavi.
 
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN Prije 150 godina rođena Ivana Brlić Mažuranić

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist