Aktualno

MEDITERANSKI SAJAM Zašto nam je nutritivna deklaracija na hrani bitna?

MEDITERANSKI SAJAM Zašto nam je nutritivna deklaracija na hrani bitna?

U okviru programa Mediteranskog sajma danas je u hotelu Valamar Lacromi održana edukacija o nutritivnim deklaracijama kao obveznom podatku na hrani.

-Informiranje potrošača o sastavu hrane pomaže pri odabiru hrane, a ujedno utječe i na prehrambene navike potrošača. Stoga je Europska komisija Uredbom br. 1169/2011 uvela obvezu navođenja nutritivne deklaracije koja sadrži informacije o prisutnosti energije i određenih hranjivih tvari u hrani. Navođenje nutritivne deklaracije na hrani postalo je obvezno od 13. prosinca 2016. Međutim, da bi se izbjeglo nepotrebno opterećivanje subjekata u poslovanju s hranom, u RH nutritivna deklaracija nije obvezna na nepretpakiranoj hrani -izjavila je tom prilikom voditeljica Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane, Uprava za kvalitetu hrane i fitosanitarnu politiku Ministarstva poljoprivrede Sanja Kolarić Kravar.

Besplatnu edukaciju na kojoj se detaljno pojašnjene obveze subjekata u poslovanju s hranom u skladu s novom Uredbom Europske komisije organizirao je Sektor za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo HGK i ŽK Dubrovnik u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist