GradPolitika

Mato Franković novi predsjednik dubrovačkog HDZ-a!

Mato Franković

Na izbornoj skupštini u Hiltonu Mato Franković izabran je za novog predsjednika dubrovačkog HDZ.

Franković je imao 15 glasova izaslanika više od njegove protukandidatkinje Sanje Putice, odnosno svoje povjerenje njemu je poklonilo njih 61, dok je Putici glas dalo 46 izaslanika.

Po obznani rezultata novoizabrani predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković zahvalio je izaslanicima na izboru te naglasio:

– Od danas krećemo zajedno u nove pobjede. Nećemo graditi iluzije jer neće biti nimalo lako. Ali uvjeravam vas da ćemo svi skupa pokazati da smo dostojni, spremni i sposobni preuzeti odgovornost za ovaj grad. Živjeli i nastavljamo dalje! – kazao je Franković.

– Treba prvenstveno puno raditi, posebno na razini kotareva. Idemo svi zajedno dalje raditi. Ovo je uistinu primjer zajedništva, koji je HDZ pokazao nakon dugo vremena. Budimo iskreni, nije bilo jedinstva kakvo se očekivalo, a sad je HDZ jedinstven i vjerujem da krećemo u nove pobjede – izjavio je po objavi službenih rezultata medijima Mato Franković. Zapitan za budućnost Dubrovačkog dogovora u Gradskom vijeću, odgovorio je:

– Budući Gradski odbor će na jednoj od svojih prvih sjednica raspraviti i odlučivati o budućnosti Dubrovačkog dogovora. Diskusija je otvorena, a odlučit će Gradski odbor – kazao je Franković.

– HDZ će iz ovoga sigurno izaći čvršći i jedinstven. Pobjednika su odlučili izaslanici svojom voljom i sve je prošlo u najboljem redu i u demokratskom ozračju. Baš to je način kako HDZ treba raditi – kratko se na rezultat izborne skupštine osvrnula poražena kandidatkinja Sanja Putica.

– Današnja izborna skupština protekla je na vrlo visokoj razini. Postojali su određeni problemi u radu gradske organizacije i čini mi se da smo ovim iskazanim jedinstvom, ne samo na izbornoj skupštini nego i u cijelom izbornom procesu kroz temeljne organizacije, pokazali da je HDZ iznimna stranka u Dubrovniku koja je podignula vrlo visoko ljestvicu kad je riječ o unutarstranačkim izborima u Dubrovniku – kazao je po završetku skupštine predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić, koji je na pitanje je li pobijedio kandidat kojeg se smatralo ‘županijskom strujom’ odgovorio:

– Pobijedio je kandidat grada Dubrovnika. Čestitam i njemu i Sanji Putici, oboje su mladi i pametni ljudi. Za Sanju Puticu, premda danas nije pobijedila, itekako mjesta i na gradskom i na županijskom nivou – dodao je Bačić.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović