Politika

MATO FRANKOVIĆ: ‘Je li napad na HDZ uvjetovan poslovnim odnosom vijećnika liste Srđ je Grad s tvrtkom Libertas?’

Mato Franković

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Mato Franković, ujedno i predsjednik Gradskog vijeća, reagirao je na priopćenje KLGB Srđ je Grad.

-Žalosti nas činjenica kako vijećnici KLGB Srđ je Grad napadaju HDZ zbog neizglasavanja Odluke o nabavi novih autobusa Libertas. Kao da isti zaboravljaju kako u Gradskom vijeću HDZ ima pet ruku i kako o HDZ-u ne ovisi hoće li se ili neće kupiti navedeni autobusi.

Naime, mi smo na sjednici Gradskog vijeća jasno istaknuli kako smatramo da je nabava novih autobusa u ovom trenutku potpuno nepotrebna te smo za to naveli razloge. Smatramo kako je u ovom trenutku prioritet rješavanje pitanja smještaja autobusa obzirom da se sada Libertas nalazi u poslovno teškoj situaciji gdje bespravno koristi objekt u tuđem vlasništvu. Stava smo kako je potrebno ili ugovoriti odnose s tvrtkom Pemo ili preseliti autobuse u Komolac. No, više od 25 dana u Komolcu se ne odvijaju nikakve građevinske aktivnosti stoga smatramo da je nemoguće očekivati da se Libertas do Božića preseli u Komolac. Dakle, jasno smo istaknuli da podržavamo nabavu novih autobusa, ali nakon što se riješi navedeno pitanje smještaja.

Zar pomalo ne čudi to što su vijećnici Srđ je Grad kazali kako je ” jedino gore od skupih prijevremenih izbora još skuplja prijevremena kampanja u kojoj se skupljaju jeftini politički bodovi na štetu građana”. Pa, zar su navedena gospoda zaboravila da smo zajedno glasali protiv Proračuna kojeg je vijećnicima Gradskog vijeća predložio gradonačelnik Andro Vlahušić te tom odlukom spasili 40 milijuna kuna koje je gradonačelnik tada bio spreman dati za ništa Midia Grupi.
Teško se oteti dojmu i ne zapitati se je li ovakvo priopćenje i napad na vijećnike HDZ-a, samo zato jer imamo drugačiji stav uvjetovano poslovnim odnosnom vijećnika liste Srđ je Grad s tvrtkom Libertas? Naime, poznato je kako je tvrtka ‘Laus’, a u kojoj vijećnik KLGB Srđ je Grad obnaša dužnost zamjenika direktora ugovorila s tvrtkom Libertas unosan milijunski ugovor za održavanje sustava naplate kao i cijeli softver. Nadamo se da to nije tako, ali kako drugačije objasniti napad na vijećnike HDZ-a samo zato jer imaju drukčiji stav i koji su itekako svjesni da ”svako ZA, PROTIV ili SUZDRŽAN na Gradskom vijeću bitno određuje kvalitetu života u gradu”.
A, jedino gore od skupih prijevremenih izbora i još skuplje prijevremene kampanje je stavljanje osobnog ispred javnog interesa – odgovor je Mata Frankovića.

Pročitajte još

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist