Grad

MATO FRANKOVIĆ ‘Današnji dan je dan svih hrvatskih pobjeda’

Franković - foto: Grad Dubrovnik

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je čestitku koju prenosimo cjelosti.

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani! Poštovani branitelji!

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja vrijeme je kada se prisjećamo na dane naše borbe za slobodu i neovisnost, ali i dane kada je Hrvatska ostvarila svoju najveću pobjedu vojno-redarstvenom akcijom “Oluja”.

Današnji dan je dan svih hrvatskih pobjeda, ali i dan kada se moramo prisjetiti teškog, krvavog puta kojeg je hrvatski narod morao proći kako bi ostvario svoj najveći san – slobodu i slobodnu domovinu.

Obilježavanjem obljetnice Oluje, Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja uvijek se iznova isprepliću osjećaji istinskog ponosa i zahvalnosti prema svim našim braniteljima koji su svojom žrtvom omogućili da mi danas slobodno živimo i dišemo u našoj domovini Hrvatskoj.

U ovo vrijeme sjećanja na žrtvu naših branitelja ne možemo ne zahvaliti i našim majkama, sestrama, bakama koje su također podnijele svoju žrtvu šaljući svoje sinove, očeve, muževe i braću u borbu za našu slobodu.

Na žalost, uz osjećaje neizmjernog ponosa i zahvalnosti javljaju se i osjećaji tuge jer smo svjesni da smo svoju slobodu platili onim najvrjednijim, a to je ljudskim životima.
Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja neka nam uvijek bude trajni podsjetnik snage ljubavi prema domovini i slobodi!

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno, Dubrovkinjama i Dubrovčanima čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Uz osobito poštovanje i neizmjernu zahvalnost čestitke upućujem i svim našim braniteljima.

Gradonačelnik
Mato Franković

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist