Vaše vijesti

MATICA UMIROVLJENIKA Izlet u Vukovar i Budimpeštu

Matica umirovljenika Dubrovnik

Matica umirovljenika Dubrovnik organizirala je sedmodnevni izlet u Vukovar i Budimpeštu.

– Mnogi naši umirovljenici izrazili su želju posjetiti grad Vukovar. Neki među nama grad heroj posjećuju već godinama, a nekima je to bio prvi posjet – kaže predsjednica dubrovačke Matice umirovljenika Luce Gvozden.

– Iz Dubrovnika smo krenuli 17. ožujka u jutarnjim satima. Poslijepodne smo obišli Đakovačku katedralu. Noćili smo u Vinkovcima, a narednog jutra otišli smo prema Vukovaru. Uz pratnju stručnog vodiča uputili smo se prema vukovarskoj bolnici i već na samom ulazu u bolnicu u svima nam se javljaju osjećaji tuge, bola i solidarnosti s žiteljima prijateljskog grada. Pomolili smo se i zapalili svijeće na Ovčari, obišli hangar te položili vijenac i zapalili svijeću na memorijalnom groblju. Vukovar grad heroj i grad heroja ostat će duboko utisnut u našim srcima. Sijedeće jutro nastavljamo putovanje u Budimpeštu i Višegrad – ističe Gvozden.

– Svi smo bili oduševljeni slikom Budimpešte i spomenicima iz bogate povijesti Mađarske: kraljevski dvoraci, palače, trg heroja, ribarska tvrđava sa 6 tornjeva, impozantni parlament, prelijepi mostovi koji povezuju Budim i Peštu, večera u Čardi uz nacionalnu glazbu, plovidba Dunavom uz glazbu… Na povratku smo u proveli ugodno vrijeme u Sarajevu obišavši Baščaršiju, Katedralu… – kaže Gvozden.

Izlet će nam ostati u tranom sjećanju po ljepotam koje smo vidjeli, a najviše po zajedničkom druženju i planiranju budućih izleta – zaključila je Gvozden.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist