Kultura

MATICA HRVATSKA Posjet Sarajevu i počast Kranjčeviću

MATICA HRVATSKA Posjet Sarajevu i počast Kranjčeviću

Nakon sudjelovanja na manifestaciji Knjiga Mediterana u Splitu, dubrovački ogranak Matice hrvatske predstavio je u Sarajevu, u suradnji s tamošnjim Matičinim ogrankom, svoja najnovija izdanja.

U Galeriji Franjevačkog samostana sv. Ante predstavljene su knjige ‘Tempi passati’ i ‘Spomenar’ Sonje Seferović, zbirka pjesama ‘Danak ljubavi’ Feđe Šehovića, ‘Romeo i Giulietta’ Williama Shakespearea u prijevodu Luka Paljetka, slikovnica o Marinu Getaldiću Marijane Borić i Nore Mojaš, zbirka notnih partitura ‘Škatulica’ iz novopokrenute Matičine biblioteke ‘Dubrovačke parte’ i knjiga ‘S gitarom ruku pod ruku’ Maroja Brčića.

Uz nove knjige svih Matičinih biblioteka, predstavljena su i tri ovogodišnja, do sada objavljena broja časopisa ‘Dubrovnik’.

U povodu 150. obljetnice rođenja Silvija Strahimira Kranjčevića sarajevskoj je javnosti predstavljena i knjiga ‘Za Kranjčevića. Od arhivacije do kanonizacije’ dr. Antuna Česka. Tim povodom predstavnici Matice hrvatske Dubrovnik položili su vijenac na Kranjčevićev grob.

Ovogodišnju izdavačku djelatnost predstavili su Vesna Čučić, Sanja Dražić, Jelena Obradović Mojaš, Antun Česko i Davor Mojaš, uz pozdravne riječi predsjednika Matice hrvatske u Sarajevu akademika Petra Perice Vidića koji je posebno istakao zadovoljstvo suradnjom Matičinih ogranaka u Dubrovniku i Sarajevu.

Pročitajte još

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist