Grad

MASNOĆE U KANALU GRADA ‘Očigledno je da se za otpadna ulja ne koriste tvrtke za odvoz’

MASNOĆE U KANALU GRADA 'Očigledno je da se za otpadna ulja ne koriste tvrtke za odvoz'

Ogromne količine masnoća izvađene su proteklog tjedna iz kanala povijesne jezgre, a fotografije je medijima pokazao predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić.

One, rekao je, pokazuju kako se propisi ne provode, odnosno kako se za odlaganje otpadnih ulja ne koriste tvrtke ovlaštene za njihov odvoz.

-Očigledno je da se ispuštaju ogromne količine, da se ne koriste tvrtke koje to odvoze jer kako je moguće iz samih apartmana izvući ove količine, što smo napravili prošlog tjedna. Dakle, ne poštuju se propisi. Vodovod tu ima ograničene mogućnosti djelovanja. Mi nismo sanitarna inspekcija. Jedino rješenje je da se u suradnji s Gradom Dubrovnikom čim prije, do kraja ove godine za iduću turističku sezonu počnu ugrađivati separatori i tko ih ne bude imao, da ne može uopće raditi. Ja drugo rješenje ne vidim – rekao je Matušić, dodavši kako bi komunalni redari zajedno sa sanitarnim inspektorom trebali vršiti kontrole.

– Ako nemate separator, ne možete raditi. U suprotnom mi ćemo i dalje imati ovo, imat ćemo katastrofu. Vodovod tu ima vezane ruke, bez pomoći Grada, sanitarne inspekcije i Ministarstva zaštite okoliša mi možemo jedino činiti sve da ovo vadimo vanka, ali to dugoročno nije rješenje – zaključio je Matušić.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist