Politika

MARKO POTREBICA ‘Beneficije i novac izgubili su samo Vlahušić i Viam!’

MARKO POTREBICA 'Beneficije i novac izgubili su samo Vlahušić i Viam!'

Jedini koji su neizglasavanjem proračuna za 2015. godinu izgubili beneficije i novac su gradonačelnik Andro Vlahušić i obiteljska tvrtka Viam – rekao je Marko Potrebica, član predsjedništva GO HDZ-a na konferenciji za medije.

Gradonačelnik se u zadnje vrijeme, nastavio je Potrebica, bacio na čitanje literature pa se pohvalio kako je pročitao knjigu Thomasa Pikettyja ‘Kapital 21. stoljeća’.

– Zanima me što bi Piketty rekao na činjenicu da je tvrtki Viam oprošten višemilijunski dug, te da je njena budućnost direktno vezana za poslovanje s Gradom Dubrovnikom. To sigurno nije u duhu onoga što je Vlahušić pročitao u njegovoj knjizi – govorio Potrebica, osvrnuvši se potom i na Vlahušićevu izjavu kako će se kandidirati na izborima bez obzira na ishod presude u aferi Šipan.

– Uspjeh na izborima HDZ ne temelji na njegovoj pravomoćnoj presudi nego na programu i vizijama koje ćemo ponuditi građanima. Držimo da je relativiziranje presude u društvu, koje se temelji na vladavini prava politički i moralno nezamislivo te je za svaku osudu, jer je gradonačelnik za sad nepravomoćno osuđen za zlouporabu položaja i ovlasti, a želi se ponovno kandidirati za tu istu funkciju. Takva njegova izjava je obrazac ponašanja u svih 5 godina mandata, a koje su obilježili nepoštivanje propisa, zakona i strategija, pogodovanje obiteljskoj tvrtki, zapošljavanje stranačkih i podobnih osoba, donošenje protuzakonitih akata i rješenja. Svaka odluka kojoj se provjeravala zakonitost pala je na višim tijelima – istaknuo je Potrebica.

S druge strane, Blaž Pezo, također član predsjedništva, osvrnuo se na javnu garažu.
– Grad nije bankrotirao zbog pada proračuna niti ga je u bankrot bacio dug javne garaže. Siguran sam da ćemo dug riješiti po preuzimanju odgovornosti za ovaj grad. Pravo je pitanje na koje bivši gradonačelnik Vlahušić ne daje odgovor: je li istina da je bivši gradonačelnik Andro Vlahušić naredio direktoru Sanitata i stranačkom kolegi Valentinu Dujmoviću da u stečajnom postupku Raguse parkinga ne prijavi potraživanja od preko dva milijuna kuna?

Je li u pitanju novi kostur iz ormara HNS-a i sad već bivšeg gradonačelnika? Je li to nova afera, možda i veća od afere Šipan? Građani očekuju odgovore i od Vlahušića i od Dujmovića, a nadam se i od nadležnih državnih institucija – istaknuo je Pezo, dodavši kako padom proračuna grad nije bankrotirao, niti je život stao.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist