Vaše vijesti

Marko-Mišo Mujan: Halo USKOK – Dubrovnik zove

Marko-Mišo Mujan: Halo USKOK - Dubrovnik zove

Političari, velmože, vlastela, poklisari i vladari kucnuo je čas da promislite o onome što radite a u Dubrovniku pogotovo. Jerbo Grad je perjanica od Hrvatske, onih koji Ga ljube, kao i Nju, a ne onizih, koji bi Republiku podizali ispod zemlje, ni onih, koji bi vjeru svojih otaca bacali pod noge i prelazili u Ateiste samo?!? zbog Crkve.

Utemeljitelje i tvorce skidali sa Mostova, koji nisu u zrakopražju između Dubrovnika i Zagreba, nego u Narodu. Bilo bi vrijeme da se ostave od Nas njihovim interesnim propovjedništvom anti-protivnosti su-protivnih IDEOLOGIJA, kako bi pokrili šporke rabote, zbog kojih napokon neki odgovaraju i odgovarat će, ako ne materijalno, onda barem svojom sramotom, pritvaranjima, nepravomoćnim i presudama uz uvjetne kazne. Napokon, za najviše okorjele, mjesto robijanjem, barem društveno korisnim radom na koji su potpuno zaboravili pa Ih se podsjeti. Razlike između devet (9) i sedamnaest (17) milijuna eurića za sad je pojela maca, i razlike između slobode Srđa i neodrživog napretka razbijat Im se počinju od glavu. Prodali su narodno imanje a sad bi nas strpali u podstanarstvo ili, još bolje, deložirali.

Nakon, djelomično uspjele, totalne rasprodaje slijedi otkup jednoga trenutno NAŠEGA ljetnikovca, za svaki slučaj (ko zna čega), kako bi se pokazalo „brigu i domaćinstvo“. A kome i odakle nekome uopće pravo da taj povijesni biser u uređenom društvu i Gradu proda.

Najjačima?!? držim „Udruge“ što okupljaju dobro stojeće ljude, koji rade na svom imetku i boljitku, svakodnevno izrabljujući ili krojeći sudbine maloga Čovjeka. Dugoročno. Da bi potom onda pokazivali svoje „dobročinstvo“, i teško je to opće prevaliti preko usana, kako oni to kažu, Humanost i Ljubav. Zgrćući za sebe i svoje, proizvodeći bijedu tisuća i tisuća a onda, iz kolopleta te tužne priče, odaberu po mogućnosti najugroženije i najjadnije i poklone im nekolicini stipendiju, invalidska kolica, lijekove, možda i abonamenat za gradske jedinstvene autobusnotaksizračnotunelskožičarnobrodarskokazališnozidinomuzejske usluge i još im više „olakšaju“ život nego nama, koji te blagodati proračuna gradskih? sredstava imamo po „popularnim“ cijenama populističke politike Gradske skrbi. Mislite velmože da se može tako jeftino kupiti šutnja za nebrigu o zajedničkom, koje tako dobro tratite. Opet će biti da samo krtikam ugledne? i požrtvovne? nam osobe, ponajprije one iz grada, koji je nekad bio Grad. A bit će i opet ako Bog da. Ne griješite Dušu, ne samo da smo suprotivu selektivnog opraštanja dugova (a ima ih čak i u bogatom?!? Dubrovniku, izuzevši kopanje po smeću), nego i onih, još od prije poznatih, koji su iz „opanaka“ ušli u EU-ropske lakirane cipele. Isto ko što su iz stana ušli, svojim do duše poštenim radom još u 6 (šest) vila samo u Dubrovniku, da ne govorimo o šire. Jest ali da nismo prosperali sa Srđom, Garažama, nekretninskim i inim za procent biznisima sve bi to bilo neostvareno. Do duše samo je još trebala točka na I s vodom, koja je tobože u interesu struje i sve bi se karte poklopile. A evo vam šipak za Omblu i osobne interese, koji bi gradnjom pogubne hidroelektrane ostvarili. Možete se samo žestiti i hladiti sječom stabala i smokava ali ako se mi ražestimo rast će istina i tamo gdje se najmanje nadate, pogotovo kad se u Grad spusta USKOK. Jest da niste iz tog smjera gradili zračne mostove ali Njima ne trebaju, čak ni vaša dobrodošlica i vožnja na dvjestotinjak metara obnovljenog i onih bulikan metara najtanjeg i na mjestima nevidljivog sloja otucano otrcanog mikroasfalta. Gradili ste zračne mostove za one, koji i onako imaju. Prijevoz bolesnika, studenata, i slično potrebitih, i tako ste bili dužni pomoći, ali ne kao mlade Policajce hranidbom u „Pučkoj kuhinji“. Nije nečasno ali i to podsjeća na Prokleti populizam. Ma ko ga uvodi i po čijoj školi odozgor s vrha geometrijskog oblika pače, prije bi se moglo reći, lika trokutaste pojavnosti svijetloga? iluminatizma.

Upravo to sam htio reći, otiđite velmože, jerbo za poklisare je već kasno, u Škole, pođite djeci i pitajte ih kakav bi oni htjeli Grad, mješće grada, u kojem bi Voljeli živjeti i eto vam vizije pa se pozabavite projektom. Najboljim projektom onoga najljepšeg nam na Svijetu. Možete se savjetovati i sa djecom u Onima, koji su to malo ostali među Srđovcima (osim kad su obuzeti ideologijama), u Orliću, Bupiću, Kapetaniću, dr. Šimunoviću, Jadranki istog prezimena ter mnogima drugima… i možda se Dubrovnik iz plovidbe, kojom je poprilično odmakao od ovoga Našega kopna, vrati na svoje sure Hridi. Ali koga bi ja nezadovoljnik, ili nevoljnik, kako kaže Granić iz „Oka“, to malo barem pohvalio zbog Dubrovnika. Vjerovali ili ne Vladu, može bit i hrvatsku, ali ne vjerujem samosvjesno, nego prisilno. Ne samo zbog sve više pregrizenog jezika radi pisma, koje nije jezik. Nego radi Kupara. Zašto? Zato jer ih nisu prodali stranim „investitorima“ nego ih daju na čak 99 godina. Puno je ali kraće nego što se dao Srđ i poštenije u startu nego učinjenjem Golfogradske malverzacije za koju bi bilo najbolje da se ili svede na sportsko-rekreacijski park u spomen Braniteljima ili Fine (svrši dok je na vrijeme!) bez investicijskog „ispaljenog metka“, a i onako je samo ćorak i kupoprodaja.

p.s. Dubrovačka Zajednica narodna partija trči po“časni“ krug

Imate pravo kad promislite da se malo „zezam“ i da Zajednica narodna partija ne predstavlja novi treći politički put, koji bi mogao vratiti Građane gradu u Grad. Pogađate da se radi o izvedenici, koja je sila osovine „Dubrovačkog dogovora“. Nakon puno vremena, tobožnje ljevica i desnica predvođene središnjim „narodnim?“ pitanikom prešle su prag omiljenosti ispod nule. Pirove pobjede velikog vođe, kreatora bojkota Referenduma, koji je… propao???

Jer ako je Gradonačelnik kvalificiran kao spomenuta “većina” koja je Za??? Golfograd onda je demokratizam pojeo demokraciju. Ima svoje lidere, veličine i većine a izraz takve nove “demokracije” je legalizirani bojkot. Da gospodo, to znači da vi pravite lijes demokraciji ali za je zakopat treba i sprovod a u njemu za sad jedino figuriraju poltroni, kojih je i vama Samima već pun kufer. Često bi i od svoje sjene pobjegli ali ona je tu i vazda vas prati.

I još da napomenem. Jeste našli, ko što ste obećavali, kome su to bili u interesu Srbi na vrbama u Dubrovniku Gradonačelniče i koja je to skupina Dubrovčana po EU-ropskoj zastupnici, koja takve bedaste!!! stvari piše po Gradu. Kažu stari da nije kriv samo učenik pisač nego i onaj učitelj, koji vreću nosi. Možda bi javnost zanimale pojedinosti o rezultatima provedene istrage. U Dubrovniku su nedavno bili članovi Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i njih je zanimalo isto pitanje, ko to raspiruje međunacionalnu mržnju među stanovnicima Hrvatske i za punjenje čijih računa u međuvremenu.

Grad u srcu

Marko-Mišo Mujan, mag.pol.

 

Stavovi i mišljenja u rubrici ‘Vaše vijesti’ ne izražavaju nužno uredničku politiku redakcije portala dulist.hr, već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora.

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist