Sport

Mario Šurković trostruki seniorski te ukupno desetorostruki prvak Dalmacije

Mario Šurković trostruki seniorski te ukupno desetorostruki prvak Dalmacije

Član Plivačkog kluba Jug, kadet Mario Šurković desetorostruki je prvak Dalmacije, od čega triput seniorski! Ovaj uspjeh je ostvario na Regionalnom prvenstvu Dalmacije za seniore, juniore i mlađe juniore, koje se proteklog vikenda održalo u Šibeniku.

Šurković se čak dvanaest puta penjao na postolje, od čega deset kao prvak te dvaput kao drugi. Prva mjesta osvojio je u disciplinama 50 slobodno, 400 mješovito te 100 leđno u sve tri uzrasne kategorije te na 200 leđno u mlađe juniorskoj, a drugi u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Mlađi junior Michel Brassard čak je 14 puta bio među prva tri, od toga 12 puta kao drugoplasirani i dva puta trećeplasirani! U disciplinama 200, 400 i 1500 slobodno bio je drugi u svim kategorijama, na 100 delfin bio je drugi u mlađe juniorskoj te treći u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, dok je na 50 i 200 delfin bio drugi u mlađe juniorskoj kategoriji.

Četiri treća mjesta osvojio je junior Đivo Matović, u disciplinama 200 i 1500 slobodno u juniorskoj i seniorskoj kategoriji. Juniorka Vincencija Violić ostvarila je tri treća mjesta, u disciplini 100 slobodno u seniorskoj i juniorskoj te na 100 slobodno i leđno u juniorskoj kategoriji. Juniorka Ana Lučić bila je druga na 400 slobodno u seniorskoj i juniorskoj kategoriji.

Mlađa juniorka Adriana Marinović u disciplini 50 delfin bila je druga u mlađe juniorskoj, te treća u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, dok je na 100 delfin bila druga u mlađe juniorskoj. Mlađa juniorka Doris Radošević doplivala je do drugog mjesta u mlađe juniorskoj konkurenciji na 100 slobodno. Kadetkinja Katarina Matović u disciplini 800 slobodno bila je druga u mlađe juniorskoj te treća u juniorskoj i seniorskoj kategoriji, dok je na 200 delfin bila treća u mlađe juniorskoj.

Najbolja u Dalmaciji bila je i muška mlađe juniorska štafeta 4×100 slobodno (Brassard, Miletić, Damić, Šurković). Osim toga štafeta je bila treća u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Ženska mlađe juniorska štafeta 4×200 slobodno (Matović, Nenadić, Ljuban, Đuho) bila je druga.

Treća mjesta zauzele su muške mlađe juniorska štafeta 4×50 mješovito (Baletin, Damić, Đurović, Miletić), kao i ženska juniorska štafeta 4×100 slobodno (Violić, Lučić, Radošević, Marinović) koj je bila trećeplasirana u juniorskom i seniorsom uzrastu.

U poretku najuspješnijih plivača (zbroj vrijednosti rezultata u 6 disciplina) u mlađe juniorskoj kategoriji drugo mjesto osvojio je Michel Brassard, a treće mjesto Mario Šurković. U općoj kategoriji Michel Brassard plasirao se na treće mjesto.

Jugaši su ukupno 51 put izborili plasmane među tri prvoplasirana, od toga 11 puta kao prvi, 21 put kao drugi i 19 puta kao treći. Natjecanje je okupilo 127 plivača iz 11 klubova. PK Jug predstavljalo je 16 članova: Đivo Matović, Michel Brassard, Đivo Damić, Luka Đurović, Mario Šurković, Noa Miletić, Marko Baletin, Vincencija Violić, Ana Lučić, Adriana Marinović, Doris Radošević, Katarina Matović, Katarina Nenadić, Antonia Ljuban, Nikol Đuho i Rafaela Škrabo, a nastupili su pod vodstvom trenera Frane Ćirka i Ivana Bilića.

Sljedeće natjecanje za Jugaše je Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine senior, juniora i mlađih juniora koje će se održati u Rijeci od 21. do 23. prosinca.

Foto: PK Jug

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist