Kultura

Marija Milić, dubrovačka keramičarka koja je oduševila Hrvatsku

Marija Milić, dubrovačka keramičarka koja je oduševila Hrvatsku

Dubrovačka keramičarka Marija Milić dobitnica je ”Očitovanja o izvrsnosti” za svoje skulpture na izložbi 4. hrvatskog triennala keramike, koja je premijerno otvorena 26. kolovoza 2017. godine, u Muzeju grada Rijeke.

Riječ je o međunarodnoj izložbi umjetničke keramike koja se održava od 2008. godine.
Na izložbi se mogu vidjeti djela dvadeset i četri najbolje ocijenjena umjetnika, po izboru međunarodnog ocjenjivačkog suda sastavljenog od priznatih stručnjaka iz područja likovne umjetnosti, likovnih kritičara, kustosa i kolekcionara. Izložba se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Grada Osijeka, Grada Rijeke, Grada Šibenika i Grada Zagreba. Izložba ostaje otvorena do 13. rujna 2017. godine, nakon čega će se moći pogledati u nekoliko hrvatskih gradova, kao i u Sloveniji te Italiji.

Poznati keramičar Hanibal Salvaro na otvorenju je između ostalog istaknuo da se najbolja hrvatska keramika pomalo počinje događati i na moru, Puli, Rijeci, Splitu, a sada i u Dubrovniku.

Marija Milić oblikovanjem u raznim materijalima bavi se od ranog djetinjstva, a keramikom se ozbiljnije počela baviti prije dvadesetak godina. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi. U posljednje vrijeme posebno se posvetila izradi perli od murano stakla na plameniku.

Pročitajte još

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist

GIMNAZIJALCI U POSJETU UMJETNIČKOJ GALERIJI Razgledali izložbu ‘Vidljive’

Ivana Mijić Vulinović