AktualnoŽupanija

MARIĆ SA ŽUPANOM ‘Aneks ugovora za Kupare idućeg tjedna na Vladi, nećemo dopustiti novi zastoj’

MARIĆ SA ŽUPANOM 'Aneks ugovora za Kupare idućeg tjedna na Vladi, nećemo dopustiti novi zastoj'

Nećemo dopustiti da se slučajno opet dogodi zastoj u realizaciji projekta Kupari. Analizirali smo ugovor, pozvali ugovorenog investitora na razgovore, otklonili nejasnoće te pripremili aneks ugovora koji ide sljedeći tjedan na Vladu, a nakon potpisa aneksa ugovora očekujemo vrlo brzo realizaciju projekta – izjavio je ministar državne imovine u Vladi RH Goran Marić u utorak nakon radnog sastanka s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem te županijskim gradonačelnicima i načelnicima.

– Projekt Kupari od iznimne važnosti za najjužniju hrvatsku županiju, ali i za stanovništvo i razvoj Općine Župa dubrovačka. Riječ je o ulaganju koje se procjenjuje na oko milijardu kuna. To je gospodarski velik zahvat koji će bitno utjecati na zaposlenost. Zato smo silno zainteresirani da projekt započne jer je godinu i pol dana bio u zastoju – rekao je Marić.

-Ministarstvo i lokalne čelnike, nakon dvadeset i osam godina zapuštanja, očekuje dosta posla koji traži veliku angažiranost. Iako je ova županija na rubu Hrvatske, nije na rubu interesa Ministarstva državne imovine i Vlade RH. Donedavno je u ovoj županiji bilo najmanje riješenih predmeta, a siguran sam da tako više neće biti. Aktivacija zapuštene imovine bit će glavni impuls gospodarskog rasta, posebno na otocima koji su dugo bili zanemareni – izjavio je Marić.

-Predali smo ministru Mariću popis zahtjeva i potreba lokalne samouprave. Dogovoren je idući sastanak kada ćemo opet rekapitulirati što je Ministarstvo od svega prijavljenog moglo riješiti. Dosad su iskustva bila jako dobra. Imamo već brojne riješene predmete, od tvrđave na Prevlaci do Vile Čingrije u Dubrovniku. Sva ta pitanja desecima godina nisu bila rješavana – izjavio je nakon sastanka dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist