Crna kronika

Mare Maltarić izgubila bitku za život

Mare Maltarić izgubila bitku za život

Nakon kratke i teške bolesti, Dubrovkinja Mare Maltarić preminula je u Zagrebu. Mare je postala poznata široj dubrovačkoj i hrvatskoj javnosti početkom ove godine kada su njezini prijatelji zatražili pomoć svojih sugrađana.
Nju je naime, u listopadu 2014. godine, nakon odrađenog pisanog dijela pravosudnog ispita, presjekla jaka bol u glavi. Odmah je hospitalizirana i dijagnosticiran je zloćudni tumor na mozgu, tipa glioblastom gradus 4. Prije Božića prošla je tešku operaciju pri kojoj je dio tumora uspješno uklonjen. Uslijedile su višestruke terapije kemoterapijom i zračenjem kako bi se uklonio ostatak tumora koji zbog položaja nije bio operabilan. Terapije nažalost nisu dale željene rezultate te se tumor nakon operacije širio, sve do veljače 2015. kada je utvrđeno da stagnira.
Ipak, bitka je bila preteška za Maru, a neutješnim prijateljima i obitelji ostaje tek utjeha kako je sada na nekom boljem mjestu.

Podsjetimo, u akciju pomoći za Maru uključila se cijela Hrvatska. Od poznatih i slavnih, do njezinih sugrađana. Za Maru su se organizirale gala večere, modne revije, turniri, koncerti, rasprodaje, maratoni…Svako je pomagao kako i koliko je mogao.

U ovim najtežim trenucima valja se podsjetiti na ono tko je Mare bila, a to najbolje znaju njezini prijatelji čije je dirljivo pismo objavio DuList, a koje možete pročitati OVDJE.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist