Hrvatska

Maras(2010.): ‘Ne vidim smisao koncesije’, Ministar Maras (2014.): ‘Autoceste se ne prodaju nego daju u koncesiju’

Maras(2010.): 'Ne vidim smisao koncesije', Ministar Maras (2014.): 'Autoceste se ne prodaju nego daju u koncesiju'

Inicijativa “Ne damo naše AUTOCESTE” objavila je na svom Facebook profilu izjave Marasa iz 2011. godine te izjave koju je nedavno dao o monetizaciji autocestama.

Tako ministar Maras u prosincu 2011. godine kaže: “Hrvatski građani plaćaju još i sada kroz trošarine i kroz određena davanja za tu autocestu i ne vidim smisao da se to nekome da na upravljanje da bi dao novac u ovom trenutku i time upravljao 30 godina.”

No, ovog mjeseca ministar je rekao sljedeće: “Ne možemo mijenjati svoj stav od danas do sutra. Od koga ne damo “naše autoceste”. One se ne prodaju, nego daju u koncesiju, a vlasnici tih koncesija će nakon 30 godina opet biti građani kroz mirovinske fondove i njima će se isplaćivati efikasnije mirovine i zarada koja će se ostvarivati na autocestama”, prenosi Index

“Dolaskom na vlast svi političari usvajaju obrazac krpanja proračunskih rupa rasprodajom državne imovine. Upravljanje društvenim resursima ne smije biti podložno hirovima pojedinaca ili političkom oportunizmu stranke na vlasti, već utemeljeno na jasnoj viziji dugoročno održivog razvoja društva”, komentirali su iz inicijative.

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist