Natrag
19.11.2017 00:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

Mali vaterpolisti učili o štetnosti pretjeranog izlaganja suncu

21.7.2016 @ 6:33 Dulist Sport
4;4

Podijelite:

Povodom Dana melanoma, koji se od 1999. godine provodi u svim zemljama Europske unije, doc. dr. sc. Ana Bakija – Konsuo, specijalist dermatovenerologije iz Poliklinike Cutis, održala je na bazenu u Gružu predavanje o prevenciji te opake bolesti i općenito o tome kako zaštiti kožu od štetnog utjecaja sunca.

Predavanju su nazočili igrači jugovih mlađih kategorija i njihovi treneri koji su upoznati s utjecajem sunčevih zraka na našu kožu.
‘Akcija je posebno usmjerena na sportaše jer se nalazimo u Olimpijskoj godini, ali ne samo na one koji će ići u Rio nego i na sve sportaše od najmlađih uzrasta pa nadalje.
Sunce je izvor života, ali pretjerano izlaganje suncu izaziva prerano starenje kože i dovodi do pojave melanoma kože. Ono što želimo napomenuti je da se sunca treba paziti na način da se ne treba izlagati suncu u vrijeme najveće insolacije između 11 – 15 sati što se posebno odnosi na osobe svjetlije puti.
Koža pamti i sve ono što propustimo napraviti u mladosti vratit će nam se u starosti’ kazala je u svom izlaganju Doc. dr. sc. Ana Bakija – Konsuo.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana