Sport

Mali vaterpolisti učili o štetnosti pretjeranog izlaganja suncu

Mali vaterpolisti učili o štetnosti pretjeranog izlaganja suncu

Povodom Dana melanoma, koji se od 1999. godine provodi u svim zemljama Europske unije, doc. dr. sc. Ana Bakija – Konsuo, specijalist dermatovenerologije iz Poliklinike Cutis, održala je na bazenu u Gružu predavanje o prevenciji te opake bolesti i općenito o tome kako zaštiti kožu od štetnog utjecaja sunca.

Predavanju su nazočili igrači jugovih mlađih kategorija i njihovi treneri koji su upoznati s utjecajem sunčevih zraka na našu kožu.
‘Akcija je posebno usmjerena na sportaše jer se nalazimo u Olimpijskoj godini, ali ne samo na one koji će ići u Rio nego i na sve sportaše od najmlađih uzrasta pa nadalje.
Sunce je izvor života, ali pretjerano izlaganje suncu izaziva prerano starenje kože i dovodi do pojave melanoma kože. Ono što želimo napomenuti je da se sunca treba paziti na način da se ne treba izlagati suncu u vrijeme najveće insolacije između 11 – 15 sati što se posebno odnosi na osobe svjetlije puti.
Koža pamti i sve ono što propustimo napraviti u mladosti vratit će nam se u starosti’ kazala je u svom izlaganju Doc. dr. sc. Ana Bakija – Konsuo.

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist