Grad

Mali Orašani učili što znači biti volonter

Mali Orašani učili što znači biti volonter

Učenici viših razreda OŠ Antuna Masle u Orašcu sudjelovali su u srijedu u radionicama ‘Biti volonter’ koje su održale predstavnice Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai, Katarina Capor i Sandra Dubravčević.

Učenici od 5. do 8. razreda danas su mogli naučiti o osnovama volontiranja, motivaciji, oblicima i mogućnostima volontiranja, kao i postojećim primjerima školskih volonterskih klubova. Današnje događanje samo je uvod u daljnje aktivnosti projekta koji svoju pažnju usmjerava rješavanju vršnjačkog nasilja.

Radionice su održane u sklopu projekta ‘Volontiranjem protiv nasilja’ kojeg provodi Udruga MI iz Splita u partnerstvu s Udrugom Bonsai, OŠ Pučišće, OŠ Stobreč i OŠ A. Masle u Orašcu. Cilj projekta je informirati djecu o štetnosti vršnjačkog nasilja, educirati ih kako nenasilno rješavati sukobe i potaknuti ih na volonterstvo.

Nakon radionice ‘Biti volonter’ slijede poludnevne radionice za učenike pod nazivom ‘Volontiranjem protiv nasilja’.

Kroz poludnevne radionice obradit će se: uzroci nasilničkog ponašanja, prepoznavanje nasilnika i žrtve nasilja, metode nenasilnog rješavanja sukoba te načini suzbijanja i sprječavanja nasilja.

U svibnju 2017., u okviru kampanje ‘Hrvatska volontira’ učenici će provesti volonterske akcije. Projekt ‘Volontiranjem protiv nasilja’ financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist