Kultura

‘Male ljubavi… susreti’ Matije Dedića večeras u Dvoru

'Male ljubavi... susreti' Matije Dedića večeras u Dvoru

Vodeći pijanist i jazz glazbenik Matija Dedić na večerašnjem koncertu u Kneževom dvoru predstavlja svoj novi album koji nosi naziv ‘Male ljubavi…susreti’. Koncert se održava u sklopu Međunarodnog glazbenog festivala Dubrovnik u pozno ljeto, a početak je zakazan u 21 sat.

Njegov album ‘Matija svira Arsena’ prošle je godine bio najprodavaniji te je osvojio pet Porina, a ove godine i dva Porina za DVD izdanje istoimenog CD-a, uz Porin za najbolju izvedbu jazz glazbe sa Šimunom Matišićem.

Na novom albumu ‘Male ljubavi…susreti’, nalazi jedanaest skladbi, interpretacije klasika Arsena Dedića ‘Odlazak’, ‘Otkako te ne volim’, ‘Vraćam se’, ‘O, mladosti’ i ‘Što me čini sretnom’, zatim Gibonnijev ‘Divji cvit’, ‘Nije htjela’ Kemala Montena, tradicionalne ‘Što te nema’ i ‘Kradem ti se u večeri’ te legendarne skladbe Zdenka Runjića ‘Potraži me u predgrađu’ i ‘Molitva za Magdalenu’, u jednom sasvim novom ruhu.

Specijalna gošća na albumu, kao i na večerašnjem koncertu je Merima Ključo, svjetski poznata harmonikašica.

Prvi singl koji najavljuje album je ‘Potraži me u predgrađu’ u izvedbi Matije i Merime Ključo, a kako zvuče možete poslušati ovdje. Informacije o koncertu i ulaznicama dostupne su na brojevima 417 110 i 091 613 7314 te na web stranici Dubrovačkog simfonijskog orkestra www.dso.hr. Građani imaju 30 posto popusta pri kupnji ulaznica, a umirovljenici karte mogu kupiti za 20 kuna.

Pročitajte još

PREDSTAVLJANJE KNJIGE TIHOMIRA DUJMOVIĆA Hrvatske povijesne istine

Dulist

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist