DuList IN

MALA ŠKOLA BRODOGRADNJE Djeco, okušajte se u izradi tradicijskih plovila

MALA ŠKOLA BRODOGRADNJE Djeco, okušajte se u izradi tradicijskih plovila

Mala škola brodogradnje je naziv kreativne radionice za djecu koja će se drugi put ove godine održati na Lokrumu.
Udruga Trabakul u suradnji s Rezervatom Lokrum i Pomorskim muzejom Dubrovačkih muzeja, a uz financijsku podršku Turističke zajednice grada Dubrovnika organizira drugi ciklus škole brodogradnje. Cilj ove radionice jest da prenosi vrijednosti, znanja i vještine izgradnje tradicijskih plovila, u skladu s uzrastom malih brodograditelja, koji nakon dovršetka, u njemu mogu stjecati osnovna znanja o plovidbi i jedrenju.
Voditelji radionice su Igor Hajdarhođić iz udruge Trabakul, Željko Čatić iz Pomorskog muzeja te asistentica Matea Sabljić Šabić.
Škola će trajati tri tjedna, a polaznici će imati osiguran besplatni prijevoz brodom do Lokruma. Zainteresirani dječaci i djevojčice mogu se prijaviti i osobno doći u Lugarevu kućicu na Lokrumu gdje će se radionice održavati, a prva radionica kreće već u ovaj petak s početkom u 16 sati.
Inače, prvi ciklus Male škole brodogradnje održao se u organizaciji Pomorskog muzeja Dubrovačkih muzeja u razdoblju od 20. lipnja do 24. srpnja, kada je porinuta gondula ”Đive”, a mladi polaznici su dobili diplome za uloženi trud.

Pročitajte još

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist