Grad

Luka Dubrovnik vlasnik koncesije na 38 godina

Gruški akvatorij, Studio 3LHD

Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik na današnjoj sjednici donijelo je odluku kojom je Luci Dubrovnik d.d. koncesija produljena na razdoblje od 38 godina, navodi se u priopćenju ŽO HNS-a Dubrovačko-neretvanske županije. 

Kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Andro Vlahušić u svojstvu člana Upravnog vijeća sudjelovao je u radu sjednice. Vlahušić je izrazio zadovoljstvo ovom odlukom kojom su, rekao je, zaštićeni interesi građana – malih dioničara, te Grada Dubrovnika koji je 48 postotni vlasnik društva.

„Nakon šest godina konačno je dobivena ‘tvrda’ utakmica za daljnji razvoj lučkog akvatorija. Današnjom odlukom korak smo bliže ideji Dubrovnika kao grada koji upravlja svojom obalom i morem. Cilj je to za čije ćemo se potpuno ostvarenje i dalje zalagati“, rekao je Vlahušić nakon sjednice.

Luka Dubrovnik obvezala se uložiti 150 milijuna kuna vlastitih sredstava za projekte trajektnog privezišta na području Batahovine kao i za razvoj zabavnih sadržaja sa akvarijem koji su predviđeni Urbanističkim planom uređenja Gruški akvatorij, a za čije ostvarenje je produljenje koncesije gospodarsko korištenje općeg dobra – pomorskog dobra osnovni preduvjet.

Na novi izgled gruške i lapadske obale nećemo trebati dugo čekati, rekao je Vlahušić, a uz gradnju novog putničkog terminala i akvarija zaokružit će ga izgradnja komunalne lučice i marine na Batali te rekonstrukcija Lapadske obale, za što je nedavno izdana lokacijska dozvola. Kroz tzv. povijesne vrtove planirana je nova cesta kojom bi se dio obale oslobodio od automobilskog prometa.
HNS – Podružnica Dubrovnik

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist