Županija

Luetić: Zračna luka oborila sve moguće rekorde, jučerašnji dan najbolji u povijesti

Luetić: Zračna luka oborila sve moguće rekorde, jučerašnji dan najbolji u povijesti

Zamjenik direktora Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić rekao je u petak u Dubrovniku kako je Zračna luka Dubrovnik što se tiče prometa putnika od početka godine oborila sve moguće rekorde uz rast od 15 posto, a četvrtak 14. srpnja bio je ujedno i najbolji dan u povijesti dubrovačkog aerodroma.
Luetić je istaknuo kako je 2015. godina bila sedam posto bolja od one prethodne, a već sada zabilježen je dvoznamenkasti rast u odnosu na te brojke.
– Protekla godina, koja je bila rekordna je završila sa sedam posto rasta, a prva polovica ove godine je bolja za 15 posto u odnosnu na isto razdoblje lani. U lipnju imamo porast od 18 posto, a u prvoj polovici srpnja već imamo rast od 16 posto, a tek idemo prema špici sezone –  rekao je Luetić te dodao kako je jučerašnji dan, što se tiče prometa bio najbolji ikad.
– Jučerašnji dan sa skoro 18 tisuća putnika je bio najprometniji dan u 55 godina povijesti Zračne luke Dubrovnik. Sve ovo treba zahvaliti povećanju broja smještajnih kapaciteta kako u privatnom smještaju tako i hotelima, ali i sigurnosnoj situaciji. Vidite i sami što se događa u okolici i dosta putnika se odlučuje na naš dio Jadrana. Moramo biti jako sretni i čuvati što imamo – rekao je on.
Na upit je li zbog napada u Nici došlo do promjena u sigurnosnim protokolima u Zračnoj luci Dubrovnik, Luetić odgovara kako nadležne službe već odavno vode računa o sigurnosti putnika.
– Sve službe koje su za to zadužene su u stanju u kojem trebaju biti. Vodimo računa o tome odavno, i zbog događanja u Parizu, Bruxellesu, ali i Istanbulu. Radimo sve što je u našoj moći – rekao je Luetić.
Inače, dubrovačka zračna luka prošle godine imala je rekordnih 1,67 milijuna putnika, a po svemu sudeći ove godine ti rezultati bit će osjetno premašeni.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist