Sport

VIDEO/FOTO LUDILO U GRUŽU Jug pobijedio Primorje nakon peteraca!

VIDEO/FOTO LUDILO U GRUŽU Jug pobijedio Primorje nakon peteraca!

Jug u srijedu navečer pokušava ostvariti drugu pobjedu u doigravanju za prvaka Hrvatske protiv Primorja pred gotovo ispunjenim tribinama gruškog bazena.

Gosti su bolje otvorili susret. Najprije je Šetka pogodio iz kontre, a potom i Muslim zabio pod ruku Bijača. Janović je potom u sjajnoj prilici s krila, ali pogađa prečku. Jugaši igraju nervozno, i ne koriste dvije prilike s igračem više.

Početkom druge četvrtine Primorje koristi prvog igrača više, Elez zabija za velikih tri razlike. U idućem napadu gostiju Radu s dva metra zabija za 0:4, a potom Sukno s igračem više pogađa za 0:5 nakon četvrtine i pol! Paulo Obradović konačno zabija za Jug tri minute i 32 sekunde prije kraja poluvremena. Jug potom koristi dva igrača više kad pogađa Bošković. Primorje ne koristi nekoliko dobrih prigoda, a s druge strane Janović iz polukontre smanjuje na -2.

Nakon što Primorje nije iskoristilo igrača više, Jug jest svog. Pogodio je Australac Younger za samo -1, a potom i Janović drugim svojim pogotkom za poravnanje rezultata u trećoj minuti nastavka. Dugi post Primorja prekida Muslim svojim drugim pogotkom za novo vodstvo Riječana. S druge strane Bicari sjajno pogađa nakon prebačaja za 6:6. Nakon uspješne obrane igrača manje Jugaši su u prilici i povesti, ali ne uspijevaju. Potom se opet uspješno brane s manjkom igrača, a nakon Kobešćakovog time outa drugi put ne koriste igrača više.

Na početku zadnje četvrtine Riječani uspješno brane igrača više, a Bijač sjajno brani čistu kontru Garcie. Mladi Australac Younger potom zabija svoj drugi gol za prvo vodstvo Juga na utakmici – 7:6! Ipak, Elez svojim drugim pogotkom 4 minute i 38 sekundi prije kraja poravnava na 7:7 s igračem više.

Tri minute i 16 sekundi prije kraja Radu dobiva treće isključenje, a to se u dosadašnjim mečevima pokazalo kobnim za riječki sastav. U posljednju minutu Jugaši ulaze s napadom s igračem više, ne koriste ga, ali se lopta srećom odbija do bijelih kapica za novu ofenzivu. Ipak, ni taj napad ne uspijeva, na semaforu je 11 sekundi, a zadnji napad ima Primorje. Nema gola, pucat će se peterci!

Peterci: Elez 7:8, Bošković 8:8, Muslim – nije pucao (isključenje s pravom zamjene), Janović 9:8, Sukno 9:9 Ivanković 10:9, Burić 10:10, Younger 11:10, Šetka 11:11, Obradović 12:11! Jug slavi pobjedu!

Ukupni rezultat sad je izjednačen na 2:2, a majstorica će se igrati u subotu 23. svibnja na Rijeci.

 

Doigravanje za prvaka Hrvatske – finale, 4. utakmica

Dubrovnik, Gradski bazen Juga; Gledatelja: 2000; Suci: Štampalija i Putniković

VK Jug CO – Primorje EB : (0:2, 3:3, 3:1, 1:1)

VK Jug CO: Bijač (16 obrana), Macan, Bošković (1), Janović (2), Younger (2), Fatović, Marković, Bušlje, Visković, Bautović, Bicari (1), Obradović (1), Popadić Batina, Ivanković; Trener: Kobešćak; Pomoćni trener: Smodlaka

Primorje EB: Vićan (5 obrane), Burić, Radu (1), Krapić, Peroš, Sukno (1), Muslim (2), Petrović, Vrlić, Elez (2), Šetka (1), Garcia, Lazović, Buljubašić; Trener: Asić; Pomoćni trener: Pezelj

Igrač više: Jug CO 4/13; Primorje EB 4/11

Peterci: Jug CO -/-; Primorje EB -/-

 

Pročitajte još

DAN SPORTA U OŠ MOKOŠICA Održana natjecanja u graničaru i atletici

Dulist

[FOTO] MEĐUŠKOLSKA RAGBI LIGA Najuspješniji učenici Mokošice i Župe dubrovačke

Dulist

BRAVO Franko Torić osvojio naslov prvaka na turniru u parastolnom tenisu

Dulist