Županija

Lučka kapetanija: Na Ponti zaustavljeni svi radovi do utvrđivanja stanja, šut se odlagao na pomorsko dobro

Lučka kapetanija: Na Ponti zaustavljeni svi radovi do utvrđivanja stanja, šut se odlagao na pomorsko dobro

Lučki kapetan Mato Kekez potvrdio je u utorak ujutro kako su na predjelu Ponta zabranjeni radovi dok se ne utvrdi stvarno stanje.
-Inspekcija Lučke kapetanije i ispostave Cavtat su izašli na teren i preliminarno su utvrdili da se dio radova na tom predjelu odvijao na privatnoj parceli, a da je materijal, odnosno šut odlagan na pomorsko dobro. Investitoru je naloženo da taj materijal ukloni, a svi radovi osim tih zabranjeni su dok se ne dostavi cjelokupna dokumentacija. Rok za dostavu dokumentacije je tri dana, a moramo preciznom geodetskom izmjerom utvrditi gdje je granica pomorskog dobra. To mora biti sukladno odluci Vlade gdje su određene granice pomorskog dobra tamo – rekao je Kekez.

Podsjetimo, na Ponti je jučer došlo do incidenta kada su članovi udruge Ponta pokušali spriječiti investotire, obitelj Vidak u izgradnji na tzv. Čistoj Luci. Čestica obitelji Vidak tamo, prema zasada dostupnim informacijama, zaista graniči s pomorskim dobrom, no što se tamo smije graditi je drugo pitanje.

 

Lasić: Ne smije se tako raditi!

-Drago mi je da je Lučka kapetanija zabranila radove, naši ljudi će izaći na teren svaki dan provjeriti miče li se šut sa plaže. Ne vjerujem da je HDZ-ov kandidat na listi za Općinsko vijeće Mario Dimnić ikoga napao na način na koji to Vidaci pokušavaju sada predstaviti. Meni su oni dobro poznati, a Ponta mora ostati Konavljanima. Pa ne možete s bagerima bacati šut na plažu, kakav je to način?! – komentirao je ovaj incident zamjenik Općine Konavle i kandidat za načelnika HDZ-a Božo Lasić.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist