Hrvatska

LORENCIN JE ZADOVOLJAN Sedam posto više noćenja

Darko Lorencin

S brojkama za Uskrs smo zadovoljni. Zadovoljni smo isto tako s tijekom ove predsezone. Trenutno imamo ukupno sedam posto više noćenja nego protekle godine – rekao je ministar Darko Lorencin za RTL.

Dodao je kako ove godine blizina uskrsnih i prvosvibanjskih praznika ide u prilog domaćem turizmu jer se dosta očekuje od spajanja.

– I naši susjedi Talijani isto tako imaju spoj i najavili su relativno veće, ali kraće dolaske na ova područja, a isto tako počeli su i letovi tijekom mjeseca travnja i u ove druge destinacije – sve do Dubrovnika. Intenzivira se polako promet i polako počinje nova turistička godina – optimističan je Lorencin.

Što se tiče ruskih turista, koje priželjkuju mnoge turističke destinacije, ove godine Hrvatska je promijenila vizni režim u odnosu na prošlu godinu.

– Od 1.1. je sve pripremljeno za vizni sustav, bitno je smanjena procedura, bitno su povećani datumi mogućeg boravka, dakle viza se sada izdaje na prvo traženje, do 180 dana, dakle šest mjeseci. A svi oni ruski turisti koji su dobili vizu protekle godine, dobit će vizu na godinu ili dvije, tako da praktički postaju naši klijenti – objašnjava Lorencin.

vecernji.hr

Pročitajte još

UPOZORENJE BANAKA Na Veliki petak neće provoditi platne transakcije

Dulist

NAGLA PROMJENA VREMENA Jutros snijeg u središnjoj Hrvatskoj

Dulist

DAN NARCISA Hrvatska među vodećim zemljama EU u prevenciji raka dojke

Dulist