Vaše vijesti

Lonely Planet promovira naša blaga

Lonely Planet promovira naša blaga

Temeljem preporuke dubrovačkog Slow Food conviviuma, u ovogodišnjem talijanskom izdanju Lonely Planeta putnici sladokusci mogli su saznati više o pelješkim vinarima, obiteljskim konobama, malostonskim školjkarima. 

Ova se mogućnost pružila zahvaljujući dugogodišnjoj suradnji Lonely Planeta, jednog od najpoznatijih turističkih vodiča na svijetu, sa Slow Food pokretom, u okviru koje, temeljem preporuka lokalnih conviviuma, nekoliko stranica vodiča u potpunosti oprema međunarodni ured najvećeg svjetskog pokreta za očuvanje tradicijskih uzgojnih vrsta i načina proizvodnje hrane. Izbor vodstva dubrovačkog conviviuma pao je na mlade vinare iz Prizdrine, Marija Bartulovića i Denisa Boegoevića – Marušića, te školjkare iz mjesta Luka koji nastoje očuvati jedinstvenost malostonskog habitata.

Dubrovački convivium Slow Fooda gostovat će na festivalu Čovjek na Zemlji, koji se u održava u Dubrovniku i Čilipima od 28. rujna do 1. listopada. U suradnji s Prirodoslovnim muzejom Dubrovnik, u četvrtak 29. rujna, bit će organizirana dječja radionica okusa i predavanje o Slow Food pokretu, te projekcija filma Terra Madre ljudi. Program će se, zahvaljujući suradnji Udruge Čovjek na Zemlji i Kinematografa Dubrovnik, zaključiti projekcijom filma Roberta Kennera Hrana d.o.o u kinu Sloboda.
Više o Slow Food conviviumu Dubrovnik i programu festivala Čovjek na Zemlji možete saznati na www.kinookus.com.

Slow Food Dubrovnik
Pužurenjem se daleko stiže
Lumacamminando si va lontano

 

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist