Aktualno

Lokrumaši: Sunčališta odnio vjetar, Tevšić: Sklonjena su nakon sezone

Lokrumaši: Sunčališta odnio vjetar, Tevšić: Sklonjena su nakon sezone

Vjetar odnio dio sunčališta postavljenog ovo ljeto na stijenama Rezervata Lokruma? Evo odnio je onaj snažni vjetar neki dan dio sunčališta i pitamo se je li završio u more i kome je ovo palo napamet, trošiti solde bez potrebe? – poruka je zaljubljenika u Lokrum upućena predsjednici Kluba prijatelja Lokruma Jadranki Šimunović.

-Dijelimo isto mišljenje s našim zaljubljenicima Lokruma ili od milja Lokrumašima jer smo odmah po postavljanju sunčališta na stijene južne strane Lokruma zajedno reagirali da je to sunčalište bespotrebno postavljeno (govori se da je koštalo oko 700 tisuća kuna) u jednom posebnom rezervatu kakav je Lokrum – ističe Šimunović koja je sve prijavila inspekciji zaštite prirode.

Međutim, kako saznajemo od ravnatelja Javne ustanove Rezervat Lokrum Marija Tevšića, ‘krivac’ za uklanjanje sunčališta nije jak vjetar, već djelatnici JU Rezervat Lokrum.
-Budući da je u rješenju Ministarstva zaštite okoliša sunčalište privremenog karaktera, bili smo ga dužni ukloniti na kraju ljetne sezone. Sklonjeno je te će opet biti postavljeno iduće godine – rekao nam je Tevšić te dodao kako je stvarna vrijednost oko 300 tisuća kuna.

Pročitajte još

NEUGODNO ISKUSTVO SUGRAĐANKE ‘U šoku sam ponašanjem zaposlenika Libertasa i Tiska’

Dulist

Gradonačelnik čestitao Taekwondo klubu Shark: ‘Velika motivacija za daljnje pobjede’

Dulist

Zoran Milanović: ‘Ovo je čisti puč! Na kraju ću biti premijer, ali toj bandi neću reći kako’

Dulist