Kultura

‘Lloydovi slikopisi’ gostuju u gradu Svetog Duje

'Lloydovi slikopisi' gostuju u gradu Svetog Duje

Izložba Dubrovačkih muzeja ‘Lloydovi slikopisi’ otvorena je u utorak, 5. svibnja u Hrvatskom pomorskom muzeju Split, gdje će gostovati cijelo ljeto.

Autor izložbe je Đivo Bašić, dok likovni postav potpisuje Ivona Michl, oboje kustosi Dubrovačkih muzeja.

Izložba ‘Lloydovi slikopisi: Svjedočanstva o Sredozemlju s kružnih putovanja putničkih parobroda Jugoslavenskoga Lloyda 1930-ih godina’ pruža zanimljivo svjedočanstvo o Sredozemlju 1930-ih godina te o luksuzu ondašnjih kružnih putovanja.

Svjedočanstva o kružnim putovanjima parobroda ‘Kraljica Marija’ i ‘Princeza Olga’ sačuvana su na negativima na staklu u fundusu Pomorskog muzeja Dubrovačkih muzeja, a na izložbi su, pomoću led displeja, prezentirane njihove reprodukcije, ukupno 32.

Izložba je prvi put postavljena u prosincu 2011. godine u Kneževu dvoru, da bi u ljeto 2012. godine gostovala u Muzeju Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu, a početkom ove godine u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. Na otvorenju izložbe u Splitu su, uz autora Điva Bašića, govorili i ravnatelj Hrvatskog pomorskog muzeja Split Stjepan Lozo te pročelnik Službe za kulturu, umjetnost i staru gradsku jezgru Grada Splita Siniša Kuko.

Pročitajte još

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist