Natrag
18.11.2017 07:27

facebook

twitter

google

rss

dulist

LJUDI BJEŽE S PIPLIĆA Kad će se uvesti red s pristajanjem plovila?

29.7.2016 @ 18:46 Dulist Vaše vijesti
13;13

Podijelite:

Tu je samo nekoliko fotografija jer sam odusto sve slikavat pošto bi to pošlo udugo. Sigurno je u samo 2-3 jutarnja sata pristalo 15 brodova i nekoliko skutera – piše nam čitatelj uz fotografije različitih plovila uz mul na Pipliću, koje isti ‘obilato’ koriste za pristajanje, unatoč opasnosti koju pri tom uzrokuju!

Evo što piše čitatelj:
Zanimljivo da veliki 9 metarski gliser uopće nema registraciju (ne gospodarsku, nego nikakvu) kao i plava neuredna pasara koja se dava u najam bez skipera. U jednom momentu su u redu čekala 4 broda.

Možda me se nebi trebalo ticat ali situacija eskalira iz dana u dan. U samo dva dana dogodilo se nekoliko opasnih situacija gdje su skiperi vjerovatno zbog kašnjenja pristajali velikom brzinom samo metar od kupaća dovodeći ih u direktnu opasnost. Dovoljno je pogledati jugozapadnu bitvu na mulu. Svjedočio sam udarcu glisera u nju, te je u zadnji momenat izbjegnuta tragedija pošto je stariji čovjek (stranac koji nije razimuo da ga skiper tjera u namjeri da pristane) sjedio na mulu s nogama izloženim udaru. Čovjek je jednostavno uz čuđenje i strah napustio Piplić.

Uglavnom turisti sve više izbjegavaju kupanje na toj lokaciji jer ih je strah iako im je to omiljeno mjesto pa dolaze i iz “Kompasa” i “Mora”, kao i iz okolnih apartmana. Što reći nego se sramotit ispred njih. Mi domaći koji se desetljećima tu kupamo, a i živimo, smo više puta upozoravili institucije – ali psi laju, karavane prolaze. Zanimljivo je bilo pogledati u nedjelju emisiju More i prilog kako to rješavaju u Rijeci i Zadru – strogo i učinkovito – jednom riječju uveli su red.

Nažalost nije samo opasnost biti na Pipliću, jer ako netko hrabar malo i otpliva čeka ga glisiranje jet skija, za koje u glasniku grada Dubrovnika izričito stoji da se ne može dodijeliti koncesijsko odobrenje za iste na području Sumartina.

Inače, registracije nekih brodica su identificirane (532 DB, 638 DB, 607 DB, 252 CT, 395 DB, 629 DB, 685 DB, 649 DB), a vVoditelj plovila 649 DB (Mercury 200) se vezao uz muo u 12:30 (29.07.2016.), onda je iskrcao putnike, otišao nekamo, a kupači (koji su do tada bili na Pipliću), razbježali su se.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana