Sport

LJETNO REGIONALNO PRVENSTVO Najbolji su Brassard i Šurković!

LJETNO REGIONALNO PRVENSTVO Najbolji su Brassard i Šurković!

Ovogodišnje Ljetno regionalno prvenstvo u plivanju za dobne skupine seniora, juniora, mlađih juniora, kadeta i mlađih kadeta održava se u Splitu kroz pet dijelova u tri vikenda.

Prvi dio održan je u subotu 1.07., drugi i treći dio održat će se u subotu 8.07., dok će se četvrti i peti dio održati u subotu 15.07.

U Splitu je u subotu 01.07. na 1. dijelu Regionalnog prvenstva nastupilo 11 Jugovih članova dobnih skupina kadeta i starijih, a na programu su bile samo „duge pruge“, odnosno discipline 800 i 1500 slobodno.

Jugaši su ostvarili odlične rezultate i pokazali dobru formu na ulasku u završni dio sezone. Ostvarili su ukupno petnaest plasmana među tri najbolja u svim kategorijama, a od toga četiri puta kao prvi, osam puta kao drugi i tri puta kao treći.

Prvaci Regije 1. u disciplini 800 slobodno postali su: Michel Brassard koji je pobjednik u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji, te Mario Šurković kao pobjednik u kadetskoj kategoriji. Osim toga, Šurković je zauzeo i drugo mjesto u mlađe juniorskom uzrastu.

Đivo Matović u istoj je diciplini bio drugi u općoj, kao i u juniorskoj konkurenciji.

U diciplini 800 slobodno za plivačice Ana Lučić bila je treća u općoj i druga u juniorskoj kategoriji.

U istoj disciplini u kadetskoj konkurenciji Katarina Matović bila je druga, a Katarina Nenadić treća.

U disciplini 1500 slobodno Đivo Damić bio je drugi u općoj, juniorskoj i mlađe juniorskoj kategoriji, dok je Frane Miloslavić zauzela treće mjesto u kategoriji juniorki.

U Splitu su dobre nastupe s osobnim rekordima zabilježili i: Nikol Đuho, Antonija Ljuban, te Luka Đurović.
Dok su mlađim članovima Juga predstojeća Regionalna prvenstva završna natjecanja u sezoni, starijim plivačima i plivačicama Juga svojevrsna su priprema za nastupe na Prvenstvima Hrvatske koje se održavaju krajem srpnja.

Točnije, Kadetsko prvenstvo Hrvatske održava se u Sisku 22. i 23. srpnja, dok se Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine mlađih seniora, juniora, te mlađih juniora održava od 29. srpnja do 1 .kolovoza u Zagrebu.

Regionalno natjecanje za najmlađe natjecatelje, tzv. „Plivaton“ održat će se 29. srpnja u Splitu.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist