Natrag
20.2.2018 20:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

LJETNI PROJEKT EKO OMBLIĆA ‘Zaštitimo morske kornjače!’

22.7.2017 @ 10:09 Dulist Vaše vijesti
6;6

Podijelite:

Eko Omblići su ovog ljeta pokrenuli novi projekt, a riječ je o zaštiti morskih kornjača.

-Ovo ljeto naši najmlađi ekoaktivisti Eko Omblići će svojim malim eko akcijama pomoći u očuvanju ugroženih morskih kornjača. Osim što će imati edukativne minute tijekom ljeta, dijelit će građanima letke i poruke o njihovom očuvanju. Ovaj eko-projekt su započeli uz Svjetski dan oceana 8. lipnja 2017. godine – kažu Eko Omblići.

-Letke (na hrvatskom i negleskom)su dobili iz EU parlamenta prije 10 dana odnosno iz EU odjela za zaštitu okoliša kojeg vodi naš EU parlamentarac Davor Škrlec. Na tim letcima stoje posebna upozorenja s fotografijama kako se ne smije bacati plastika u more s obzirom da svake godine 8 milijuna tona plastike završi u oceanima i morima. Ta plastika se tijekom godina raspada u manje dijelove te tako ulazi u prehrambeni lanac! Mikroplastika predstavlja 80 posto ukupnog morskog otpada u Sredozemenom moru što je zaista alarmantno! – upozoravaju Eko Omblići.

-Isto tako se na letcima mogu vidjeti upozorenja kako morske kornjače najviše vole jesti meduze, međutim plastične vrećice koje plutaju po morskoj površini su jako slične meduzama te ih morske kornjače zabunom jedu i na taj način se trušju i guše plastičnim vrećicama! – napominju Eko Omblići.

-Obilaskom naših otoka, ponajviše Elafita, ovog ljeta naši najmlađi ekaoktivisti Eko Omblići će obilaskom plaža i obale te dijeljenjem edukativnih letaka i oslikanih platnenih torbi nastojati pomoći u očuvanju ovih dragih morskih bića-morskih kornjača! Stoga poruka svima: Ne bacajte smeće u more jer očuvanjem mora i oceana čuvate ne samo morske kornjače nego i sebe! – kažu Eko Omblići.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana