Natrag
24.11.2017 06:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

67. IGRE Večeras i sutra besplatne projekcije filmova nagrađenih u Puli

18.7.2016 @ 9:43 Dulist Kultura

Podijelite:

U suradnji s Pulskim filmskim festivalom i Kinematografima Dubrovnik, Igre i ovo ljeto prikazuju filmske naslove koji su osvojili srca i glasove pulske publike i kritike.

Zbog tehničkih razloga došlo je do promjene u programu, pa će večeras u ljetnom kinu Jadran biti prikazan ‘Ministarstvo ljubavi’ redatelja Pava Marinkovića, a sutra je na programu dobitnik Velike zlatne arene, film ‘S one strane’ Zrinka Ogreste. Ulaz na obje projekcije je besplatan.

Komedija ‘Ministarstvo ljubavi’ govori o fiktivnome svijetu u kojemu je država odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa. Za hvatanje udovica u prijestupu na teren šalju potpuno pogrešnog čovjeka, Kreša, nezaposlenog biologa u bračnoj krizi s posrnulim samopouzdanjem. U naslovnoj ulozi je Stjepan Perić, a ženske uloge tumače Ecija Ojdanić, Olga Pakalović, Ksenija Marinković i Alma Prica. Film je publika visoko rangirala prosječnom ocjenom 4,52. Besplatna projekcija komedije ‘Ministarstvo ljubavi’ na programu je večeras, 18. srpnja s početkom u 21:30 u ljetnom kinu Jadran.

Dobitnik Velike zlatne arene 63. Pulskog filmskog festivala za najbolji film je drama ‘S one strane’ redatelja Zrinka Ogreste, produkcijske kuće Interfilm, producenta Ivana Maloče, s Lazarom Ristovskim i Ksenijom Marinković u glavnim ulogama. Prema riječima ocjenjivačkog suda nagrada je dodijeljena ‘filmu dojmljivog ugođaja neizvjesnosti i postupnog razvoja emocionalne i dramske napetosti koje dovodi do globalne metafore’. Filmu su dodijeljene i Zlatna arena za režiju, scenarij, najbolju glavnu žensku ulogu, najbolju glavnu mušku ulogu, montažu, oblikovanje zvuka te nagrada Oktavijan društva filmskih kritičara, što uz Veliku zlatnu arenu čini ukupno osam nagrada. ‘S one strane’ prikazuje se sutra, 19. srpnja u 21:30 u ljetnom kinu Jadran.

Iako je prvotno projekcija filma dobitnika Velike zlatne arene bila najavljena za večeras, dok je sutra trebala biti projekcija filma dobitnika nagrade publike Zlatna vrata Pule, došlo je do promjene zbog tehničkih razloga. Svi koji su već kupili ulaznice za projekciju filma Zlatna vrata Pule, povrat novca mogu ostvariti na blagajni u Festivalskoj palači, Od Sigurate 1.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana