Kultura

67. IGRE Nordijski komorni orkestar i Radovan Vlatković u Dvoru

67. IGRE Nordijski komorni orkestar i Radovan Vlatković u Dvoru

Festivalsku koncertnu sezonu u Kneževu dvoru otvorit će Nordijski komorni orkestar uz kornista Radovana Vlatkovića nastupom u utorak, 19. srpnja u 21.30 sati.

Na programu koncerta su Idila Blagoja Berse, Persuasion švedske suvremene skladateljice Britte Byström, Koncert za orkestar i rog br. 1 Richarda Straussa te Haffner simfonija i Marš u D-duru Wolfganga Amadeusa Mozarta.

Tijekom 25 godina postojanja, Nordijski komorni orkestar je učinio više od bilo kojeg orkestra na promoviranju suvremene švedske glazbe. Aktivno surađuju s mladim skladateljima kao što je Britta Byström, a značajan segment u radu ovog orkestra je i privlačenje nove publike. Stoga su njihovi projekti za djecu ne samo mogućnost zajedničkog muziciranja s mlađim generacijama, već i vitalan dio razvoja vlastitih glazbenika.

Od 2011. orkestar surađuje s dvojicom umjetničkih direktora: švedskim dirigentom Johannesom Gustavssonom i svjetski priznatim violinistom Gillesom Apapom. Radovan Vlatković jedan je od najuvaženijih svjetskih umjetnika i majstor svog instrumenta, što festivalskoj publici redovito pokazuje na svojim čestim nastupima na Igrama. Uvijek rado viđen gost na festivalima i koncertnim dvoranama svoje domovine odlikovan je i brojnim nagradama kao Orlando, Milka Trnina, Vladimir Nazor i Ivo Vuljević, Porin za životno djelo, a 2014. proglašen je članom Kraljevske akademije u Londonu.

Ulaznice su dostupne na blagajnama u prizemlju Festivalske palače (Od Sigurate 1) i u Luži te na lokaciji izvedbe jedan sat prije početka. Svi stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije pri kupnji ulaznica ostvaruju popust od 30 posto.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist