Županija

LIPANJSKE TURISTIČKE BROJKE Podbacio hotelski smještaj u Orebiću

LIPANJSKE TURISTIČKE BROJKE Podbacio hotelski smještaj u Orebiću

Tijekom lipnja u turističkim odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije, a prema evidenciji turističkih zajednica gradova i općina, ostvaren je promet od 205.738 dolazaka i 858.499 noćenja što je 5 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja nego u lipnju prošle godine.

Od početka godine do kraja lipnja registrirano je 485.101 dolazaka i 1.767.592 noćenja, što predstavlja porast u dolascima od 6 posto, a u noćenjima od 4 posto u usporedbi s istim razdobljem prošle godine. Domaći turisti su ostvarili 11 posto više, a strani turisti 3 posto više noćenja nego u istom razdoblju 2014. godine.

Najviše noćenja su ostvarili turisti iz Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Hrvatske, Francuske, SAD-a, BiH, Finske, Poljske, Švedske, Koreje, Španjolske itd.

Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno 1.139.803 noćenja što je na jednakoj razini kao prethodne godine, dok je u u kućanstvima ostvareno 492.500 noćenja što predstavlja porast od 13 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Značajnije smanjenje turističkog prometa ostvareno je u Orebiću (u hotelskom smještaju), dok je u većini drugih turističkih odredišta ostvaren porast prometa.

Pročitajte još

[FOTO] Krcat Dom kulture u Čilipima, svi su došli na kviz Deana Kotige

Dulist

OLDTIMER RALLY U STONU Sedamdesetak povijesnih vozila će voziti od Komarne do Stona

Dulist

[FOTO] IDE SE NA GRAĐEVINSKU DOZVOLU Ovako će izgledati Sportsko-rekreacijski centar Čibača

Dulist