Aktualno

Linić smijenio Grbića i Popovića

Linić smijenio Grbića i Popovića

Pročelnik Carinarnice Dubrovnik Dubravko Grbić, kako neslužbeno saznajemo, jutros je smijenjen sa te dužnosti, a sindikalni povjerenik dubrovačkih carinika Juraj Popović premješten je u Zračnu luku Dubrovnik.

Pročelnik Grbić nije nam htio ništa komentirat  istaknuvši kako nema pravo davati nikakve izjave.

Juraj Popović je čuo kako će biti degradiran, ali kako je riječ samo o glasinama, jer nikakav službeni  papir nije dobio. On bi se s mjesta carinika treće vrste u suzbijanju krijumčarenja, trebao prebaciti na radno mjesto carinika treće vrste u suzbijanju krijumčarenja u ZL Dubrovnik.

DuList također neslužbeno doznaje kako je Grbićevu smjenu, a Popovićev premještaj naredio ministar financija Slavko Linić i to zbog nedavnih medijskih istupa oko ukidanja Carinarnice Dubrovnik, posebno sindikalnog povjerenika Juraja Popovića.

– To je naredio Linić jer mu nije odgovaralo što je Popović istupao u javnosti kao sindikalni povjerenik, ali to mu je posao. Linić je smatrao kako se previše priča. Ovo je stvar grada i gradonačelnik Andra Vlahušića koji nisu istupali za zaštitu Carinarnice. Gradonačelnik Vlahušić je išao dva puta na sastanak s Linićem, i imao je sve argumente da opstane Carinarnica, ali on nije učinio ništa za njeno očuvanje, nije ustrajao. Ne stoji iza ovoga Grada i njegovih građana. Ovo je jednostavno borba za opstanak. Uništili su najbolju Carinarnicu pravdajući se uštedama i racionalizacijom – istaknuo je naš sugovornik, jedan od ogorčenih djelatnika Carine, koji je želio ostati anoniman.

Neslužbeno doznajemo kako će Dubravka Grbića, na novom radnom mjestu pomoćnika pročelnika zamijeniti Vedrana Starić.
 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist