Sport

LIGA PRVAKA Jug ‘slomio’ Partizan u Beogradu

LIGA PRVAKA Jug 'slomio' Partizan u Beogradu

Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja napravili su velik korak prema završnom turniru LEN Lige prvaka u Budimpešti nakon što su u srijedu navečer na gostovanju u Beogradu s uvjerljivih 10:6 (3:1, 3:1, 1:1, 3:3) pobijedili Partizan.

Sastav Vjeka Kobešćaka od prve je minute susreta iskazao ambiciju osvajanja punog plijena u ovoj važnoj utakmici.

Poveo je Jug 3:0 golovima Vrlića (na sjajno dodavanje Perronea), Perronea (peterac) i Markovića (igrač više), ali je do kraja prve četvrtine razliku golom umanjio Grk u redovima prvaka Srbije Tigkas. U drugoj četvrtini Jug je zabio još tri gola (Obradović s igračem više, Lončar na asistenciju Benića te Vrlić na dodavanje Garcie iz polukontre), za Partizan je pogodio Tanasković (igrač više) te se na poluvrijeme otišlo s izvrsnih +4 za Jug.

U nastavku prvi do pogotka dolazi Partizan (Stojanović, igrač više), a Garcia opet diže na +4 s igračem više. U posljednjoj četvrtini Partizan utakmicu gotovo da dovodi u neizvjesnost. Igrača više realizirali su Gielen i Subotić za 5:7, a potom su ‘Crno-beli’ imali i još jedan napad za potpuni povratak u utakmicu. Potom Perrone ne koristi peterac, ali se iskupljuje u idućem napadu rijetko viđenim golom preko glave za 5:8. Do kraja meča zabijali su još Garcia i Obradović, dok je na kraju Subotić s igračem više tek uspio ublažiti poraz.

Jug CO je tako nakon Beograda došao do ukupno 15 bodova na kontu, koliko ima i Pro Recco s utakmicom manje.

Idući ispit Jugu slijedi 19. veljače u Regionalnoj ligi na gostovanju kod Mladosti, dok će idući susret LEN Lige prvaka igrati 12. ožujka, kada se u Gružu igra superderbi protiv PRO Recca.

 

LEN Liga prvaka – 6. kolo
VK Partizan Raifeissen – VK Jug CO 6:10 (1:3, 1:3, 1:1, 3:3)
Beograd, Bazen Banjica; Suci: Gomez (Ita) i Stavridis (Grč)

VK Partizan Raiffeisen: Rističević (5 obrana), Gielen (1), Tigkas (1), Manojlović, Subotić (2), Drašović, Gogov, Jakšić, Vico, Tanasković (1), Stojanović (1), Asanović, Vlahović; Trener: Vujasinović
VK Jug CO: Bijač (15 obrana), Macan, Fatović, Lončar (1), Vrlić (2), Garcia (2), Marković (1), Ivanković, Bautović, Perrone (2), Benić, Obradović (2), Popadić; Trener: Kobešćak

Igrač više: VK Partizan Raifeissen (5/8); VK Jug CO (3/5)
Peterci: VK Partizan Raifeissen (-/-); VK Jug CO (1/2)

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist