Grad

LIGA PROTIV RAKA DUBROVNIK Bogat program povodom 50 godina postojanja udruge

LIGA PROTIV RAKA DUBROVNIK Bogat program povodom 50 godina postojanja udruge

U Saloči od zrcala danas je Liga protiv raka Dubrovnik najavila svoj program naziva ‘Pola stoljeća u službi humanosti’ koji će se održavati naredna četiri dana, točnije do 19. svibnja.

Program se održava povodom obilježavanja 50 godina djelovanja ove udruge koja trenutno broji 11.500 članova te koja je kroz dugi niz godina uprihodovala Općoj bolnici Dubrovnik 15 milijuna kuna, za opremu i lijekove. Kao jedan od glavnih događaja naglašena je večerašnja aukcija u galeriji Dulčić-Masle-Pulitika. Prihod je namjenjen kupnji digitalnog mamografa za Opću bolnicu Dubrovnik.

Na konferenciji za medije prisutnima su se obratili dugogodišnji predsjednik udruge ‘Liga protiv raka Dubrovnik’ Davor Miloglav te potpredsjednik te ujedno i član predsjedništva Hrvatske Lige protiv raka, dr. Marko Margaritoni.

– Malo pomalo, došli smo do zlatnog jubileja, 50 godina od utemeljenja i stalne aktivnosti Lige protiv raka Dubrovnik. Od utemeljenja davne 1967. godine, zabilježen je jedan razvoj onkološke zaštite na našem području. Preko prvog registra oboljelih, onkološkog dispanzera do prvih citologa, onkologa, radiologa, opremanja prvog onkološkog dispanzera, zatim svih odjela tadašnjeg Medicinskog centra, danas Opće bolnice Dubrovnik, dijagnostičkom i svom drugom opremom koja je bila u funkciji onkoloških bolesti – rekao je Miloglav i naglasio kako su sve aktivnosti bile usklađene sa smjernicama njihova statuta.

Uz brojne projekte, posjeduju i velika priznanja kao što je nagrada Grada Dubrovnika 2008. godine te nedavno od Županije nagradu za životna postignuća.

– Mislim kako Liga kroz ovih 50 godina zaslužuje ovaj jubilej svojim praktičnim i svakodnevnim radom – to i zaslužuje. u prvim je desetljećima bilo potrebno nadoknaditi zaostatke za razvijenijim sredinama i s kojima se želimo uspoređivati. Mnogo se toga postiglo, ali zasigurno je kako moramo na dosta toga raditi. Isto tako, sva doniranja i donacije su uvijek bile dogovorene i išlo se za onim što je najpotrebnije. Liga se uvijek trudila napraviti pozitivno okruženje za naše bolesnike u kojem se ne osjećaju napušteno i imaju stalan osjećaj skrbi – rekao je Margaritoni.

Ova manifestacija održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ministarstva zdravstva, Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

PROGRAM:

U četvrtak 18.svibnja u kongresnoj dvorani hotela Hilton Imperial s početkom u 16 sati održat će se stručni simpozij pod naslovom ‘Razvoj i rezultati onkološke zaštite u Dubrovniku kroz pola stoljeća’.

‘Liga protiv raka kroz pola stoljeća’; naziv je izložbe koja će biti otvorena dana 18.svibnja. u 20.30 sati u Atriju Kazališta Marina Držića.

Donatorski koncert ’Nikad ne hodaš sam’ u izvođenju Dubrovačkog simfonijskog orkestra, solisti Stijepo Gleđ Markos (tenor) i Miho Bošković (klavijature), te moderatorica Brigita Masle Dražinić, a pod dirigentskom palicom Mo. Slobodana Begića predviđen je također 18. svibnja u 21 sati u Kazalištu Marina Držića .

Rezervacija i prodaja ulaznica blagajna Kazališta 9-12 sati i 18-20 sati na telefon. 321-088.

Prihod s koncerta namjenjen kupnji digitalnog mamografa za Opću bolnicu Dubrovnik. U petak 19. svibnja s početkom u 11 sati održat će se Svečana skupština Lige protiv raka Dubrovnik u Kazalištu Marina Držića, s promocijom Monografije ‘Pola stoljeća u službi humanosti’.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist