Aktualno

‘LEX AGROKOR’ Karisma Hotels Adriatic i Gulliver Travel pod prinudnom upravom

'LEX AGROKOR' Karisma Hotels Adriatic i Gulliver Travel pod prinudnom upravom

Hotelska kuća Karisma Hotels Andriatic te turistička agencija Gulliver Travel našle su se na popisu tvrtki pod prinudnom upravom koji je izvanredni povjerenik u postupku prinudne uprave Agrokora Ante Ramljak podnio Trgovačkom sudu u Zagrebu.

KHA, kojem je na čelu Dubrovčanin Marinko Benić, te Gulliver Travel tako su se našli u istom košu s još 12 tvrtki u kojima Agrokor ima najmanje 25 posto udjela.

Kako piše Poslovni dnevnik, Ramljak se pozvao na dokaze o vlasničkom udjelu u trgovačkim društvima, i sukladno zakonu zatražio da sud riješi ovaj slučaj donoseći novu, dopunjenu listu povezanih i ovisnih društava koncerna na koje se primjenjuje tzv. lex Agrokor.

Kako je Trgovački sud u Zagrebu u otvorenom postupku izvanredne uprave nad Agrokorom povodom tog prijedloga dužnika ispitao dostavljenu dokumentaciju, danas je donio dopunsko rješenje, što znači da su pod režim prinudne uprave stavljena 14 ovisnih i povezanih društava dužnika. Tako ih je sad ukupno 32.

Podsjetimo, KHA na širem dubrovačkom području drži dva hotela – Plat i Koločep, dok je Gulliver Travel jedna od vodećih receptivnih agencija na Jadranu.

Opširnije možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist