Kultura

Lero na Festivalu kazališnih amatera

Lero na Festivalu kazališnih amatera

Studentski teatar Lero sudjelovat će i ove godine na Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će se od 27. do 29. svibnja održati u Vodicama.

Lero će na 56. izdanju festivala odabrane suvremene dramske amaterske produkcije sudjelovati s predstavom ‘Skarestija od bumbaka’ Antuna Gleđevića u režiji Davora Mojaša. Scenografkinja i kostimografkinja je Dubravka Lošić a u predstavi igraju: Ksenija Medović, Jasna Held, Zvončica Šimić, Matilda Perković, Ana Petrović i Katarina Ruščić.

Bit će to ujedno i 21. sudjelovanje dubrovačkog teatra Lero na državnoj festivalskoj smotri kazališnih amatera. Prošle godine, Lerova predstava ‘Vjerenice’ Davora Mojaša, proglašena je najboljom festivalskom izvedbom. Lero će s ‘Vjerenicama’ predstavljati Hrvatsku na Međunarodnom kazališnom festivalu koji će se krajem rujna održati u Postojni.

Festival hrvatskih kazališnih amatera organizira Hrvatski sabor kulture, a u Vodicama će Lero ‘Skarestiju od bumbaka’ odigrati 29. svibnja u terminu istovremenog održavanja Međunarodnog kazališnog festivala Jadran 2016.

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist