Sport

LEN LIGA PRVAKA U Sori bez ‘Meda’ barem po bod

LEN LIGA PRVAKA U Sori bez 'Meda' barem po bod

Jugaši nemaju vremena za veliko slavlje nakon osvajanja Regionalne lige. Već večeras u 20.30 sati u Soriju na rasprodanom bazenu Albaro igraju protiv PRO Recca u meču 9. kola skupine B LEN Lige prvaka.

-Dat ćemo sve od sebe. Nećemo ići u punom sastavu jer Obradović mora zaliječiti ozljedu, malo smo ga i riskirali u ove dvije utakmice završnice Regionalne lige. Pokušat ćemo uhvatiti barem taj jedan bod koji nam osigurava drugu poziciju za Final 6 u Budimpešti – rekao je strateg Juga Vjekoslav Kobešćak, koji zbog kazne neće moći biti na klupi, već će ga mijenjati sportski direktor Ognjen Kržić.

-Veliku većinu utakmica u sezoni smo favoriti. Večeras ta uloga je na Pro Reccu, a nama daje mogućnost da rasterećeno uđemo u utakmicu i da se s takvim protivnikom nadigravamo – kaže Kržić i nastavlja:

-Prije svega moramo zaboraviti turnir koji je iza nas i koji smo odigrali fantastično, prvenstveno u obrani, jer smo u sličnoj situaciji bili i prošle sezone kada smo nakon osvajanja Kupa u Zadru otišli opušteno na derbi s Pro Reccom i upisali veliki poraz. Ova nam utakmica dolazi mjesec i pol dana prije Final sixaa i idealna je prilika da na gostujućem terenu vidimo koliko možemo pružiti protiv kvalitetnog protivnika, jednog od pretendenata na europski tron – ističe Kržić, koji o svojoj ulozi na klupi kaže:

-Naravno da će Vjeko pripremiti momčad za utakmicu, a ja ću pokušati prenijeti zamišljeno na igrače tijekom utakmice – završio je Kržić. Trener PRO Recca Vladimir Vujasinović o utakmici s Jugom je kazao:

-Ova utakmica nema neki značaj što se tiče poretka, ali se utakmica s Jugom ne može uspoređivati s bilo kojom drugom. Bit će ovo odličan test za vidjeti kakav je stvarni odnos snaga jer ćemo se s Jugom u svibnju boriti za pokal pobjednika Lige prvaka. Oni su europski prvaci , ali u ovoj smo utakmici mi  favoriti jer mi igramo doma pred svojim navijačima – izjavio je ‘Vujas’.

Podsjetimo, u prvom dijelu sezone, u 2. kolu PRO Recco je slavio u Gružu s 11:8.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr