Sport

LEN LIGA PRVAKA Jugaši u Egeru u borbi za lakši start na Final Sixu

LEN LIGA PRVAKA Jugaši u Egeru u borbi za lakši start na Final Sixu

Jugaši večeras od 20.30 sati igraju utakmicu posljednjeg, 10. kola B skupine LEN Lige prvaka u Egeru protiv istoimenog domaćina, koji je kao i Jug već osigurao plasman na Final 6 krajem svibnja u Budimpešti.

Međutim, meč je za obje momčadi od velikog značaja budući da će krajnji rezultat odlučiti tko će s koje pozicije u četvrtfinale Final 6 završnice. Jug ima dva boda prednosti pa je matematika jednostavna: ne izgubiti u Egeru. Pobjedom ili neriješenim rezultatom na bazenu Aladar Bistkey očuvali bi stečenu razliku, što bi im u četvrtfinalu donijelo lakšeg protivnika – mađarski OSC ili talijansku Bresciu, a potom u polufinalu domaćina Szolnoka, dok bi u slučaju poraza kao treći prolaz u polufinale morali tražiti protiv viceprvaka Europe Olympiakosa, a potom PRO Recca.

-U Eger putujemo svjesni koliko značenje za nas ima ova utakmica. Eger je neugodan domaćin i očekujem tešku borbu do samog kraja. Međusobno se dobro poznajemo, tu nema tajni, odlučit će hladna glava – kazao je trener Juga Vjekoslav Kobešćak i nastavio:
-Eger je imao dosta vremena za pripremu ove utakmice obzirom da su već prije deset dana osigurali plasman u finale mađarskog prvenstva, a mi smo imali problema s ozljedama Obradovića i Popadića, koji su napokon spremni i bit će u sastavu. Međutim, momčad je spremna i jedva čekamo početak utakmice – zaključio je Kobešćak.

-Jug je veliki klub, to je prvo što mi pada na pamet kada se spomene njihovo ime. Ne samo ove sezone, oni su među europskom klupskom elitom već više od deset godina. Odlična momčad, aktualni prvaci Europe, što govori samo za sebe. Pobijedimo li večeras, imat ćemo lakšu situaciju na Final Six-u. Naravno, mi želimo pobjedu i to ne samo u ovoj utakmici – kazao je Egerov pouzdani čuvar mreže Branislav Mitrović, a njegov suigrač Adam Decker još je uvjereniji u pobjedu svoje momčadi.
-Izgubili smo od Juga u Dubrovniku, ali mislim da večeras imamo veliku šansu. Moramo uhvatiti drugu poziciju i to ćemo i napraviti. Momčad je spremna, već danima mislimo samo na ovu utakmicu – izjavio je Decker.

Utakmicu sude Adrian Alexandrescu iz Rumunjske i Sergey Naumov iz Rusije, a delegat je Erhan Tulga iz Turske. Izravan prijenos utakmice bit će na programu Arenasport 1.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr