Sport

LEN LIGA PRVAKA Jug Croatia i Galatasaray izborili neriješeno sa zvukom sirene!

LEN LIGA PRVAKA Jug Croatia i Galatasaray izborili neriješeno sa zvukom sirene!

Doslovno u zadnjoj sekundi Vaterpolisti Jug Croatia osiguranja su izborili neriješen rezultat 12:12 protiv Galatasaraya u Turskoj i na taj način i matematički osigurali ulazak na Final six koji će se krajem svibnja igrati u Barceloni.

Iako bez Fatovića, Janovića i Dobuda momčad Juga nije odigrala utakmicu za pamćenje, a objektivno, bila je favorit u ovom susretu, a ne zaboravimo da Galatasaray nije momčad bez kvalitete. No, činjenica da je Jug tijekom utakmice vodio samo dva puta i to na kraju prve četvrtine i sredinom posljednje.

U drugoj četvrtini Galatasaray je bio bolji 5:3, no kada su domaćini poveli 9:7 već je bilo jasno da će bod iz Istanbula biti ‘ko kuća’. Ipak, Jugaši su se trgnuli u zadnjem dijelu i uspjeli preokrenuti ponajprije zahvaljujući Marku Ivankoviću. Serija od 3:0 značila je i vodstvo 10:9. No, tada Jug pada u igri i Galatasaray postiže tri uzastopna gola te dolazi do vodstva 12:10. Miho Bošković je uspio smanjiti na 12:11 dvadesetak sekundi prije kraja, a potom je uslijedio izbačaj Mlađana Janovića i zadnji gol na utakmici sa zvukom sirene.

Što se tiče zadnjega gola i izjednačenja, zapravo se ni na samom bazenu nekoliko minuta nije znalo hoće li biti priznat ili neće, ali su službene osobe na kraju ipak odlučile priznati gol kojega je postigao Nicolas Constantin Bicari.

U ostale dvije utakmice naše skupine Primorje je bilo uvjerljivo u Njemačkoj protiv Spandaua 15:5, dok je Szolnok u beogradu pobijedio Partizana 13:7. Nakon osam kola Szolnok ima 21 bod, Primorje 18, a Jug 16. Slijede partizan i Spandau sa po 6 bodova i Galatasaray s 4 boda. S obzirom da do kraja igramo još dva kola plasman na Final six u Barcelonu je osiguran.

Tekst/Foto: Jug.hr

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist