Sport

LEN LIGA PRVAKA Broj sudionika povećan na 16 momčadi, igrat će se Final 8

LEN LIGA PRVAKA Broj sudionika povećan na 16 momčadi, igrat će se Final 8

LEN Liga prvaka u sezoni 2017./2018. u svom glavnom dijelu bit će proširena za četiri momčadi – sa dvanaest na šesnaest klubova, dok je broj sudionika završnog turnira povećan sa šest na osam.

Odluka je donesena na sastanku Upravnog odbora LEN-e, koji je ujedno podijelio i tri pozivnice (wild card) predstavnicima Nizozemske (AZC Alphen), Rusije (Dinamo Moskva) i Rumunjske (Dinamo Bukurešt).

Inače, povećanje broja sudionika završnog turnira značit će kako prvaci skupina više neće biti slobodni u četvrtfinalu. Svi će klubovi razigravati za polufinale. Na Final 8 plasirat će se najbolja četiri sastava iz dviju skupina s po osam klubova. Još nije odlučeno hoće li se završni turnir igrati u tri ili četiri dana (razmišlja se o danu odmora prije finalnog dana).

Podsjetimo, prvo kolo kvalifikacija 55. izdanja najjačeg europskog vaterpolskog natjecanja igrat će se od 15. do 17. rujna, drugi krug od 29. rujna do 1. listopada, a treći krug 14. i 18. listopada. Grupna faza (14 kola) odigrat će se od 25. listopada 2017. do 9. svibnja 2018. godine.

Završni turnir Final 8 održat će se u Genovi od 6. ili 7. do 9. lipnja, a domaćin će biti talijanski prvak PRO Recco.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist