Natrag
22.9.2017 13:36

facebook

twitter

google

rss

dulist

Legenda konavoskog nogometa Marko Matić: Ponosan sam na mojih 50 godina u športu

3.6.2017 @ 22:57 Baldo Marunčić Sport

Podijelite:

Rođen sam u Čilipima 1950. godine u jako siromašnoj obitelji s četvero djece. Moj je otac u Konavle došao iz doline Neretve, prezime Matić je iz Opuzena. Od druge godine njegova života odgajale su ga tetke jer mu je otac stradao na frontu, a majka mu je umrla pri porodu. Smatram se pravim Konavljaninom – govori za DuList Marko Matić, nogometna i športska legenda Konavala, dugogodišnji športski djelatnik u NK Konavljaninu, a koji je u svojoj igračkoj karijeri nastupao za konavoske klubove te dubrovački GOŠK. Danas ponosno ističe nastupe za veterane NK Konavljanina, koje je osnovao i čiju kapetansku vrpcu nosi. Njegov značajan doprinos prepoznala je i Zajednica športa Dubrovačko-neretvanske županije, dodijelivši mu Nagradu za životno djelo.
Kako ste doživjeli ovu vrijednu nagradu?
Suze su mi došle. Inače sam u životu jako emotivan. Jer sve što radim radim sa srcem, a ovo mi je zbilja jedno veliko priznanje. Velika nagrada za moj pedesetgodišnji rad u športu. Pogotovo mi je drago što mi je nagrada stigla u godini kad…

Razgovor u cjelosti pročitajte u našem tiskanom izdanju.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana