Aktualno

LEGAZ PISAO FRANKOVIĆU ‘Stanje na Sumartinu značajno odstupa od građevinske dozvole’

LEGAZ PISAO FRANKOVIĆU 'Stanje na Sumartinu značajno odstupa od građevinske dozvole'

Igor Legaz uputio je u ime udruge Divlja liga vaterpolo Uredu gradonačelnika Mata Frankovića dopis u kojem upozorava na trenutno stanje na gradilištu plaže Sumartin.

Legaz je u svom dopisu podsjetio gradonačelnika Frankovića na vijećničko pitanje Ljubomira Nikolića na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika, održanoj 30. lipnja 2017. godine, na temu radova u sezoni na izgradnji plaže u uvali Sumratin te na Frankovićev odgovor.

-Iz Vašeg se neodređenog odgovora moglo shvatit da ste Vi odobrili tvrtki ‘Dubrovački zalasci sunca’, nastavak izvođenja građevinskih radova na kupalištu Sumartin od 16. lipnja do 10. srpnja 2017. godine. Suglasno sadržaju Vašeg odgovora ‘službeno otvaranje plaže’ Sumartin je trebalo biti u ponedjeljak, 10. srpnja 2017. godine. Međutim, danas, u utorak, 11. srpnja 2017., na južnom dijelu kupališta Sumartin (maslinjak) bageri intenzivno nešto raskopavaju. Uspoređujući arhitektonski nacrt iz glavnog projekta, sa današnjom fotografijom izvedenog stanja, uočljivo je značajno odstupanje od građevinske dozvole, pa tako, na području gdje su projektirani igralište za odbojku na pijesku, boćalište, mali bazen, bazenčić za djecu, igralište za djecu, nalaze se dva velika nedovršena bazena. Ne želimo se upuštat u prognoze, hoće li ovakvo odstupanje od glavnog projekta, utjecati na ‘tehnički prijem’, odnosno na ishođenje uporabne dozvole. Ipak, ono što najviše ‘bode oči’ jest stari raspucani stometarski zid (podzid) uz more, a osobito riječni žali istovareni između tog zida (podzida) i mora, kojima je zatrpana pržinasta plaža Sumartin. Podsjećam Vas da je hotel ‘Park’, pravomoćnim rješenjem Visokog prekršajnog suda Republike Hrvatske, br. Gž-6393/2005 od 10. siječnja 2006. bio kažnjen zato jer je na pržinastu plažu Sumartin bio nasuo ‘kamenim materijalom’ – naveo je Legaz u svom dopisu.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo