Crna kronika

LAŽNI DOLARI Tri Crnogorca sumnjiče se za krivotvorenje novca

Shutt novac na dlanu

Policijski službenici Službe kriminalističke policije i Policijske postaje Dubrovnik proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Crne Gore, starosti 20, 24 i 64 godine, osumnjičenim za krivotvorenje novca u svezi kaznenih djela pokušaja i poticanja na izvršenje spomenutog kaznenog djela.

Državljani Crne Gore se sumnjiče da su krivotvorene novčanice u apoenima od 100 USD nabavili na području Crne Gore te su doputovali u Republiku Hrvatsku gdje su prema unaprijed utvrđenom dogovoru na području Dubrovnika i Konavala stavili u opticaj 34 krivotvorene novčanice u apoenima od 100 USD. Također ih se sumnjiči za pokušaj stavljanja u opticaj još 20 krivotvorenih novčanica.

Naime, prvo je u srijedu, 17. prosinca, zaprimljena dojava da je u jednoj mjenjačnici na području Dubrovnika zaprimljena novčanica od 100 USD za koju se sumnja da je krivotvorena. Spomenutu novčanicu je razmjenio u kune jedan od od osumnjičenih, da bi nakon toga u istoj poslovnici drugi pokušao zamijeniti 1 500 USD, u čemu nije uspio jer je djelatnica provjerom za ispravnost novčanica posumnjala u krivotvorinu.

Pokušaj stavljanja u opticaj krivotvorenih novčanica zabilježen je u još jednom slučaju na području Dubrovnika, dok je u poslovnici jedne novčarske ustanove na području Konavala zaprimljeno 20 novčanica USD za koje se sumnja da su krivotvorine. Postupajući po zaprimljenim dojavama, policijski službenici su u srijedu, 17. prosinca, u popodnevnim satima, na graničnom prijelazu zatekli trojicu naprijed navedenih državljana Crne Gore koji su dovedeni u prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Trojica osumnjičenih su sinoć, 18.prosinca, uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

– Ovim putem i dalje pozivamo sve građane, posebno djelatnike novčarskih ustanova, trgovina i dr., ukoliko sumnjaju da su zaprimili krivotvorene novčanice, da se jave u Policijsku postaju Dubrovnik, dr. Ante Starčevića br.13., ili da nazovu policiju na broj 192 – poručuju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist