Kultura

LAUS AKADEMIJA Tri besplatna koncerta glazbenih otkrića u Dvoru

LAUS AKADEMIJA Tri besplatna koncerta glazbenih otkrića u Dvoru

Dvanaesto izdanje LAUS Akademije ponovno od 28. lipnja do 3.rujna u Dubrovniku okuplja najbolje mlade glazbenike iz cijeloga svijeta.

Oni će usavršavati svoje glazbeničke vještine pod vodstvom svjetski poznatih solista i profesora kao što su violinisti Viktor Tretiyakov, Goran Končar, Leonid Sorokow, Natalia Likhopoi, Violeta Smailović-Huart, potom pijanisti Naum Grubert, Vladimir Krpan, Ida Gamulin i Vasily Scherbakov, violončelist David Grigorian te sopranistica Eva Blahova.

U sklopu LAUS Akademije u Kneževom dvoru održat će se i tri besplatna koncerta zajedničkog naziva ‘Laus otkrića’, koji će predstaviti najbolje mlade glazbenike i njihove svjetski poznate profesore.

Najprije će u subotu 1. srpnja biti održan svečani koncert otvorenja uz komornu glazbu, a potom u ponedjeljak 3. srpnja slijedi ‘Briljantna violina’ prof. Leonid Sorokow, prof. Goran Končar te prof. Violeta Smailović Huart. Treći koncert održat će se u srijedu 5. srpnja, a riječ je o ‘Hommage a Dmitry Kabalevski’ – prof. Vasily Scherbakov, piano class. Sva tri koncerta počinju u 21.30 sati.

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist