Natrag
20.8.2017 10:17

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lapadski školarci odali počast žrtvi Vukovara

19.11.2015 @ 16:22 Dulist Vaše vijesti
8;8

Podijelite:

Osnovna škola Lapad je već šestu godinu za redom sudjelovala na videokonferenciji – projektu ‘Sat povijesti iz Vukovara’ – Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine s temom ‘Iseljena Hrvatska u domovinskom ratu’.

Na videokonferenciji su sudjelovali učenici iz petnaest hrvatskih gradova kao i gost Mate Granić, savjetnik predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar-Kitarović i ministar vanjskih poslova u ratnom razdoblju. Govorilo se o jedinstvu iseljene i matične Hrvatske te o doprinosu Hrvata diljem svijeta u obrani Domovine.

Dan sjećanja na patnju i stradanja Vukovara, ravnateljica Mirjana Kaznačić započela je s prijateljskim pozivom OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara, čijoj je ravnateljici Lidiji Miletić, djeci i djelatnicima škole prenijela pozdrave, ljubavi i zahvalnost naših djelatnika i djece. Isto tako i gradonačelniku Vukovara i radiju Vukovar.

18. studenog učenici OŠ Lapad obilježili su tradicionalno, zapalivši lampione na Batali u spomen poginulim žrtvama. Ispred škole formirano je srce od lampiona, koje su započeli prvašići, a nastavili ispunjavati ostali razredi.

U poslijepodnevnim satima, djeca su s nastavnicima pošla u Vukovarsku ulicu zapaliti lampione i na taj način odati počast svim žrtvama rata, kao žitelji ostalih gradova diljem Hrvatske u kojima se nalazi Vukovarska ulica.

Tekst i foto: OŠ Lapad

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana