Vaše vijesti

Lapadski školarci na Tulumu s(l)ova na Noći knjige

OŠ Lapad na Noći knjige

Učenice 7. i 8. razreda Osnovne škole Lapad, Klara Zuanić, Tara Šipčić, Orsula Štaka i Dolores Kurtela, povodom Noći knjige 23. travnja, a u sklopu projekta Tulum s(l)ova, animirale su najmlađe posjetitelje Dječjeg odjela Narodne knjižnice Grad.

Susret su organizirale voditeljica projekta Tuluma s(l)ova u OŠ Lapad, knjižničarka Sanja Gašparović, profesorice hrvatskog jezika Ana Boban i Ivana Marijanović u suradnji sa knjižničarkama Dječjeg odjela Narodne knjižnice Grad – Zlatke Mustahinić i Vikice Šipić.

Djeca su imala priliku uz slušanje priča: „Pjegava Iva“, „Pauli, ti zločesti Pauli!“, „Najbogatiji vrabac na svijetu“ i „Ti i ja, Mali medo“ pratiti usporedo i digitaliziranu verziju slikovnica na projekcijskom platnu, kako bi doživljaj bio potpun.

Nakon pozorno poslušanih priča, djeca su postavljala pitanja te rado razgledala iste i druge slikovnice, a neke od njih i posudila sa svojim roditeljima.

Čitanje na glas u lokalnoj zajednici jedan je od glavnih ciljeva Tuluma s(l)ova, a čitanjem najmlađima razvija se kod djece od malena interes za knjigu i potiče se čitanje u krugu obitelji.

Sljedeći izlazak Tulumaša u lokalnu zajednicu predviđen je u dječji vrtić Škatulica, gdje će učenici OŠ Lapad ponovno obradovati najmlađe čitanjem edukativne ekološke slikovnice Priča o Leonardu.

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist