Natrag
16.8.2017 22:03

facebook

twitter

google

rss

dulist

Lapadska škola u projektu učenja književnosti kroz digitalnu kreativnost

24.11.2015 @ 16:32 Dulist Grad
5;5

Podijelite:

Osnovna škola Lapad bila je domaćin radionice koju je organizirala Hrvatska akademska istraživačka mreža – CARNet.

Tema radionice bila je kako ostvariti digitalni uradak kreiran u različitim medijima naročito u području poučavanja književnosti, ali i u području drugih predmeta kao što je npr. povijest. Cilj radionice je poticanje mladih na čitanje nacionalne i europske književnosti, jer su istraživanja pokazala da mladi jako malo znaju o nacionalnoj književnosti.

Nakon ove radionice sudionici će moći prenijeti stečena znanja svojim učenicima, a oni na natječaj poslati svoje digitalne uratke. U ovom natjecateljskom duhu učenici će ostvariti i željeni cilj iščitavanja i razumijevanja nacionalne književnosti, te će se međusobno kao građani Europe ujediniti u znanju.

U prigodi ovog susreta OŠ Lapad posjetila je i delegacija učitelja, ravnatelja i učenika iz Danske i Engleske. U ugodnom druženju izmijenjena su iskustva i prijedlozi u osuvremenjivanju nastave u čemu će OŠ Lapad sigurno pomoći i organizirana AMORES radionica. Dogovorena je i daljnja suradnja, a iz škole poručuju kako ih veseli nova mogućnost većeg angažmana učenika s ciljem boljeg razumijevanja iščitavanja književnih djela.

Ravnateljica Mirjana Kaznačić primila je i zahvalnicu Hrvatske akademske istraživačke mreže CARNet te zahvalila što su školi Lapad omogućili uključivanje u europski program za cjeloživotno učenje.

Tekst i foto: OŠ Lapad

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana