Grad

KUSALIĆ NAKON PRESUDE “Spremni smo razgovarati o razvoju projekta, sve drugo je na Vladi”

KUSALIĆ NAKON PRESUDE "Spremni smo razgovarati o razvoju projekta, sve drugo je na Vladi"

Razvoj golf d.o.o. nije stranka u postupku niti je zaprimio presudu pa tako istu ne možemo komentirati – kazao je prokurist tvrtke Razvoj Golf Ivan Kusalić u komentaru presude Visokog upravnog suda, kojom su izmjene Prostornog plana DNŽ koje se tiču projekta na Srđu ukinute.

– Razvoj golf d.o.o. je u projekt Golf Park Dubrovnik krenuo 2007. godine (dakle nakon donošenja sporne odluke) u doba kada je u Prostornom planu DNŽ i Prostornom planu Grada Dubrovnika područje Srđa odnosno Sportsko-rekreacijskog centra s golf-igralištem na Srđu, bilo uvršteno s obuhvatom od 310 hektara i s mogućnošću gradnje na 10 posto te površine, sukladno urbanim pravilima. Postupali smo u dobroj vjeri u zakonitost zakona, propisa, općih akata i prostornih planova – ističe Kusalić.

– Prošli smo dugotrajni i mukotrpni put usvajanja Urbanističkog plana uređenja „Športsko-rekreacijski centar s golf igralištem i turističkim naseljem Bosanka sjever i Bosanka jug“ i Studije utjacaja na okoliš, pri čemu smo poštovali sve procedure, propise i zakone Republike Hrvatske. Uvažavali smo sve odluke, mišljenja i sugestije mjerodavnih tijela, od Grada Dubrovnika, Dubrovačko neretvanske županije, ministarstava i Vlade Republike Hrvatske. Sve naše investicijske aktivnosti provodili smo u skladu sa važećim zakonima, propisima, općim aktima i prostornim planovima, a tako ćemo nastaviti i dalje – kaže Kusalić.

– Razvoj golf d.o.o. bavi se razvojem projekta, o čemu smo spremni razgovarati i diskutirati, a sva druga pitanja prepustit ćemo mjerodavnim institucijama, prvenstveno Vladi Republike Hrvatske. Bavimo se budućnošću ovoga projekta, a do sada smo prošli trnoviti put kao malo koji investitor u Republici Hrvatskoj. Golf Park Dubrovnik predstavlja ozbiljnu investiciju, jednu od najvećih privatnih investicija u Republici Hrvatskoj, a kao odgovoran investitor okrenuti smo budućnosti – zaključio je Kusalić.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist